Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Δραματική η κατάσταση στη Ρουμανία: Ασθενείς COVID με οξυγόνο στα αυτοκίνητα - Γέμισαν τα νοσοκομεία

© Φωτογραφία : YouTube / Realitatea pe NETΔραματική η κατάσταση στη Ρουμανία: Γέμισαν τα νοσοκομεία - Ασθενείς COVID με οξυγόνο στα αυτοκίνητα
Δραματική η κατάσταση στη Ρουμανία: Γέμισαν τα νοσοκομεία - Ασθενείς COVID με οξυγόνο στα αυτοκίνητα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.11.2021
Η χώρα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ στην εμβολιαστική κάλυψη, ενώ καταγράφει 500 θανάτους την ημέρα.
Εικόνες… Ιταλίας και Ινδίας βλέπουν ξανά το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύοντας πως ο κορονοϊός όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά ο εφιάλτης έχει επιστρέψει και η Ρουμανία βρίσκεται στη δίνη του.
Η κατάσταση στη χώρα είναι δραματική, ενώ τα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία δέχονται πλέον μόνο σοβαρά περιστατικά, με αποτέλεσμα ασθενείς που προσέρχονται σε αυτά να λαμβάνουν οξυγόνο μέσα στα αυτοκίνητά τους.
Ο κορονοϊός χτυπά ανελέητα τη χώρα, η οποία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (πάνω μόνο από τη Βουλγαρία με μόλις το 36,5% να έχει σηκώσει μανίκι), αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς (500) καθημερινά, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς και το ήδη προβληματικό -αλλά και με ελλείψεις, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υποδομές- σύστημα Υγείας δέχεται τρομερή πίεση.
Ψυγείο σε νεκροτομείο (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.11.2021
Κόσμος
Διεστραμμένος ηλεκτρολόγος σκότωνε γυναίκες για να κάνει σεξ με τα πτώματα - Σύχναζε σε… νεκροτομεία
Ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα είναι οι εικόνες από την πόλη Μπουζάου, βόρεια του Βουκουρεστίου στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας, όπου ελλείψει άδειων κλινών, οι ασθενείς λαμβάνουν οξυγόνο μέσα στα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ νοσοκομείων.
Την ίδια ώρα, το προαύλιο του νοσοκομείου είναι γεμάτο ασθενοφόρα, ενώ οι ασθενείς φτάνουν κατά δεκάδες με λεωφορεία!
«Έχουμε κάποιον από χθες τη 01:00 στο αυτοκίνητο και η νοσοκόμα μάς εξήγησε πώς να χρησιμοποιήσουμε τον σωλήνα οξυγόνου γιατί έχουν πολύ κόσμο και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Πολύ μεγάλη πίεση, υπάρχουν δύο νοσοκόμες για 70 ασθενείς», αναφέρει συγγενής ασθενούς στο ρουμανικό δίκτυο Stirile Pro TV.
Για να μπορέσουν επίσης να βγάλουν τη νύχτα χωρίς να παγώσουν, οι πολίτες αφήνουν ανάμενες τις μηχανές με αποτέλεσμα να μένουν από βενζίνη.
Από την πλευρά τους, οι γιατροί αναφέρουν πως η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών με κορονοϊό στο πάρκινγκ είναι ανεμβολίαστο, ενώ φτάνουν στο νοσοκομείο πολύ αργά, ακόμα και μια εβδομάδα μετά τα πρώτα σοβαρά συμπτώματα. Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς έχουν υποστεί ήδη σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες, καθώς το οξυγόνο τους έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
«Δικαιολογώντας» την απόφαση να αφήσουν τους ασθενείς στο πάρκινγκ, ο διευθυντής του νοσοκομείου υποστήριξε πως αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να στήσουν σκηνές μέσα στο κρύο.
«Ακόμα και στα ιδιωτικά αυτοκίνητα υπάρχουν ασθενείς στους οποίους πρέπει να μεταφέρουμε σωλήνες οξυγόνου για να αναπνέουν κανονικά. Κάποιοι δεν θέλουν να κάθονται σε σημεία όπου έχουμε οξυγόνο, νιώθοντας πιο άνετα ή ψυχικά καλύτερα στα προσωπικά αυτοκίνητα», ανέφερε.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала