Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η πιο σημαντική μεταρρύθμιση του Κιμ Γιονγκ Ουν: Μήπως η Β. Κορέα βιώνει ιδεολογική αλλαγή;

© AP Photo / Kin CheungΚιμ Γιονγκ Ουν
Κιμ Γιονγκ Ουν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.11.2021
Στροφή στο πολιτικό πλαίσιο παρατηρείται στη Βόρεια καθώς, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Daily Mail», προωθείται ο «κιμγιονγκουνισμός».
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν άρχισε μια εκστρατεία για να προωθήσει το δικό του ιδεολογικό δόγμα και αναφέρεται ότι διέταξε την αφαίρεση των πορτρέτων των πρώην ηγετών του έθνους, του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ και του παππού του και ιδρυτή της χώρας Κιμ Ιλ Σουνγκ.
Σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση της «Daily Mail», ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας διέταξε την αφαίρεση των πορτρέτων των προκατόχων του προκειμένου να αρχίσει μια εκστρατεία προώθησης της δικής του ιδεολογίας και επιδιώκει να «ξεφύγει από τη σκιά των προγόνων του».
Η Κιμ Γιο Τζονγκ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.10.2021
Κόσμος
Βόρεια Κορέα: «Μυστήριο» για πιθανό πραξικόπημα και ανατροπή του Κιμ Γιονγκ Ουν από την αδελφή του
Οι νοτιοκορεατικές Υπηρεσίες Πληροφοριών αναφέρουν ότι οι ιδέες του λεγόμενου «κιμγιονγκουνισμού» προωθούνται σε κυβερνητικούς κύκλους. Συγκεκριμένα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποκαλείται ως ο «Μεγάλος Ηγέτης», όρος που προηγουμένως χρησιμοποιήθηκε μόνο για αναφορές στον ιδρυτή του βορειοκορεατικού κράτους και παππού του σημερινού ηγέτη, Κιμ Ιλ Σουνγκ.
Αυτές οι αλλαγές είναι θεμελιώδεις, καθώς ο σεβασμός των δύο προηγούμενων ηγετών ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος του κράτους της Βόρειας Κορέας.
Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ και ο Κιμ Γιονγκ Ιλ δημιούργησαν τη δική τους κληρονομιά και σε ορισμένα στάδια απαγόρευσαν την ανάγνωση και τη μελέτη έργων άλλων κομμουνιστών ιδεολόγων όπως ο Καρλ Μαρξ, ο Βλαντίμιρ Λένιν και ο Ιωσήφ Στάλιν.
Σύμφωνα με βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η νέα εκστρατεία αντιπροσωπεύει την προσπάθεια του Κιμ Γιονγκ Ουν να εδραιώσει την εξουσία κατά τη 10η επέτειο από την άνοδό του στην ηγεσία, η οποία έγινε τον Δεκέμβριο του 2011.
Το μήνυμα είναι πολύ σαφές, όπως λέει ο Φιοντόρ Τερτίτσκι, ειδικός για τη Βόρεια Κορέα στο Πανεπιστήμιο Kookmin στη Σεούλ, σύμφωνα με την «Daily Mail».
Τηλεόραση δείχνει πλάνα από τη δημόσια εμφάνιση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.10.2021
Κόσμος
Ετοιμότητα των ΗΠΑ για διάλογο με τη Βόρεια Κορέα χωρίς προϋποθέσεις
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποτίθεται ότι διαφωνεί με την ιδέα πως οι πρόγονοί του πρέπει να τιμούνται με τον ίδιο τρόπο και επιλέγει να προωθήσει τη δική του εικόνα ως «Μεγάλου Ηγέτη». Με άλλα λόγια, δεν θέλει η νομιμοποίησή του ως ηγέτη της χώρας να συνδέεται με τον σεβασμό προς τους προκατόχους του.
Αν και ο όρος «κιμγιονγκουνισμός» προωθείται στις τάξεις της ηγεσίας, δεν έχει ακόμα αναφερθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, επομένως ο κόσμος, σε μεγάλο βαθμό, εξακολουθεί να μην γνωρίζει τις ιδεολογικές αλλαγές. Δεν είναι ακόμα σαφές πώς θα δεχθεί ο λαός αυτήν την απότομη στροφή στο πολιτικό πλαίσιο.
Εν τω μεταξύ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σίγουρος ότι θα πετύχει τον στόχο του, δηλαδή ότι θα εδραιώσει την εξουσία του και θα τοποθετήσει τη δική του εικόνα στο κέντρο του ιδεολογικού συστήματος του έθνους. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι αλλαγές δεν σημαίνουν ότι η χώρα αποχαιρετά την ιδεολογία του Juche και θέλει απλώς να δώσει περισσότερο πολιτικό βάρος στον σημερινό ηγέτη.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала