Οι αλεπούδες της άγριας Ρωσίας πίσω από τις κάμερες: Οι δυσκολίες ενός ντοκιμαντέρ για την άγρια ζωή

© Φωτογραφία : Shpilenok FilmΟι αλεπούδες της άγριας Ρωσίας πίσω από τις κάμερες: Οι δυσκολίες ενός ντοκιμαντέρ για την άγρια ζωή
Οι αλεπούδες της άγριας Ρωσίας πίσω από τις κάμερες: Οι δυσκολίες ενός ντοκιμαντέρ για την άγρια ζωή - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.11.2021
Ένας Ρώσος σκηνοθέτης αποκαλύπτει τις δυσκολίες των γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ για την άγρια ζωή στη μακρινή ανατολική Ρωσία όπου τα ζώα προσπαθούν να επιβιώσουν στην παγωνιά της παρθένας αυτής άγριας φύσης.
Τα ντοκιμαντέρ για την άγρια φύση, τις περισσότερες φορές δημιουργούνται σε πολύ σκληρές και δύσκολες συνθήκες και μας βοηθούν να μάθουμε περισσότερα για τα άγρια ζώα και τη συμπεριφορά τους.
Ο σκηνοθέτης Ντμίτρι Σπιλιόνοκ για περισσότερο από δύο χρόνια γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή των αλεπούδων στην Καμτσάτκα.
Η Καμτσάτκα είναι ένας απόμερος παράδεισος άγριας ζωής στη μακρινή ανατολική Ρωσία, όπου τα ζώα προσπαθούν να επιβιώσουν στην παγωνιά της παρθένας αυτής άγριας φύσης.
Κάτω από δύσκολες και σκληρές συνθήκες ο Ντμίτρι συγκεντρώνει πλάνα, στα οποία παρουσιάζεται η ζωή των αλεπούδων στο φυσικό τους περιβάλλον, χωρίς σκηνοθεσία και επεμβάσεις.
Η εργασία του κινηματογραφικού συνεργείου είναι γεμάτη κινδύνους όπως και η ζωή μακριά από τον πολιτισμό, μέσα στην άγρια φύση. Εκεί τίποτα δεν είναι ελεγχόμενο και τα μέλη της ομάδας πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση και προετοιμασμένα, ειδικά για απροσδόκητες συναντήσεις με άγρια ζώα.
Εξερευνώντας την Καμτσάτκα από ψηλά: Εντυπωσιακές πτήσεις πάνω από τα ενεργά ηφαίστεια  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.08.2021
Εξερευνώντας την Καμτσάτκα από ψηλά: Εντυπωσιακές πτήσεις πάνω από ενεργά ηφαίστεια
Το κινηματογραφικό συνεργείο αποτελείται από δύο μόνο άτομα: τον σκηνοθέτη και τον παραγωγό.
Η περιοχή του εθνικού δρυμού της Καμτσάτκα είναι προστατευόμενη και ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός για ένα κινηματογραφικό συνεργείο είναι δύο άτομα.
Η πρόσβαση στο σημείο των γυρισμάτων είναι δύσκολη και γίνεται μόνο με ελικόπτερο, ενώ υπάρχουν πολλά αδιάβατα σημεία.
Αρκούδα κάνει παιχνίδια στον ήλιο όταν αντιλαμβάνεται την ύπαρξη κρυφής κάμερας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.09.2021
Αρκούδα ξύνεται σε βράχο όταν αντιλαμβάνεται την ύπαρξη κρυφής κάμερας
«Το έδαφος δεν είναι εύκολο, υπάρχουν ηφαίστεια τριγύρω, δεν υπάρχουν δρόμοι, δεν υπάρχει τίποτα, και δεν υπάρχει άλλο μέσο μεταφοράς εκτός από το ελικόπτερο», αναφέρει ο σκηνοθέτης.
Τα γυρίσματα της ταινίας «Καμτσάτκα: Ιστορία για τις αλεπούδες» θα ολοκληρωθούν το 2023. Η τελευταία αποστολή στον εθνικό δρυμό Κρονότσκι θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2022. Οι συντελεστές θα τραβήξουν τον ετήσιο κύκλο ζωής των νέων οικογενειών αλεπούδων.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала