Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Τα επικίνδυνα για την υγεία τρόφιμα που πλασάρονται ως «υγιεινά»

CC0 / / Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς
Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.11.2021
Βρείτε μας
Διατροφολόγος προειδοποίησε για τους κινδύνους που προκαλεί η κατανάλωση ξηρών καρπών, γιαουρτιών και του τυριού cottage με χαμηλά λιπαρά.
Η διατροφολόγος και γυμνάστρια Σβετλάνα Πάντσενκο σε συνέντευξή της στο Sputnik επισήμανε τους κινδύνους διατροφικών προϊόντων τα οποία συνήθως περιλαμβάνονται σε λίστες με «τα πιο ωφέλιμα».
«Τα αποξηραμένα φρούτα πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά. Συχνά, για λάμψη και απαλότητα, προστίθενται λίπος και γλυκερίνη σε αυτά και χρησιμοποιούνται φούρνοι ή ακόμη και καυστήρες βενζίνης για να επιταχυνθεί η διαδικασία στεγνώματος» εξήγησε η ειδικός.
Οι ξηροί καρποί περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικού οξέος, το οποίο εμποδίζει την απορρόφηση μετάλλων από τον οργανισμό. Επιπλέον, οι ξηροί καρποί είναι αλλεργιογόνοι και μουχλιάζουν εάν δεν αποθηκεύονται σωστά.
Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε η ψευδοροφή σε σχολική αίθουσα  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.11.2021
Ελλάδα
Έπεσε η οροφή σε αίθουσα σχολείου στη Θεσσαλονίκη: Εικόνες-σοκ από την κατεστραμμένη τάξη

Τα υπόλοιπα επικίνδυνα «υγιεινά» τρόφιμα

Η γκρανόλα πολύ συχνά περιέχει ζάχαρη ή γλυκαντικά με βάση τη φρουκτόζη, η οποία επίσης αυξάνει τις θερμίδες. Ακόμη, η φρουκτόζη σε μεγάλες ποσότητες βλάπτει το συκώτι.
Τα γιαούρτια που αγοράζονται από το σούπερ μάρκετ περιέχουν ζάχαρη, καθώς και φυτικά λιπαρά, βαφές και συντηρητικά. Σχεδόν όλα τα γιαούρτια που αγοράζονται από το κατάστημα είναι θερμικά επεξεργασμένα και στερούνται ωφέλιμης μικροχλωρίδας, η οποία είναι ο μόνος λόγος κατανάλωσής τους.
Φωτογραφίες με πιστόλι και γεμιστήρα με σφαίρες στο κινητό μέλους σπείρας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.11.2021
Ελλάδα
Η «συμμορία των 4» είχε γίνει εφιάλτης για οδηγούς: Οι συνομιλίες τους και οι φωτογραφίες με τα όπλα
Τα τυριά, επίσης, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των επικίνδυνων «υγιεινών» προϊόντων καθώς μπορεί να περιέχουν φυτικά έλαια, χλωριούχο ασβέστιο που επιταχύνει την ωρίμανση, σόγια, ενισχυτικά γεύσης και αρώματα.
Εκείνοι που λατρεύουν τις πολύσπορες μπάρες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά τα προϊόντα συχνά περιέχουν φοινικέλαιο, σοκολάτα κακής ποιότητας, σιρόπι ζάχαρης, τεχνητές γεύσεις και αλεύρι.
Δημητριακά και μούσλι σε μπολάκια σε σχήμα καρδιάς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.10.2021
Καρδιακές παθήσεις: Η λίστα με τα έξι πιο επικίνδυνα τρόφιμα
«Οι άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος συχνά καταναλώνουν τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά περνάνε από χημική επεξεργασία. Για να έχουν μια εμπορική εμφάνιση, προστίθενται σταθεροποιητές και άμυλο τα οποία δεν αναγράφονται πάντα στη σύνθεση. Η απορρόφηση του ασβεστίου από τέτοιες τροφές μειώνεται σημαντικά. Ο δείκτης ινσουλίνης πολλών γαλακτοκομικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών λιπαρών, είναι αρκετά υψηλός. Αυτό σημαίνει ότι καλύτερο είναι όσοι έχουν προβλήματα με το σάκχαρο και την ινσουλίνη να μην τα τρώνε μετά τις 17:00» κατέληξε η Σβετλάνα Πάντσενκο.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала