Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Τυρί: Διατροφολόγος αποκαλύπτει τα οφέλη και τους κινδύνους από την κατανάλωσή του

© ΦωτογραφίαΤυρί
Τυρί - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.11.2021
Βρείτε μας
Μια από τις θρεπτικές τροφές είναι το τυρί το οποίο όμως, πέρα από οφέλη, έχει και κινδύνους, σύμφωνα με διατροφολόγο.
Το τυρί είναι βασικό στοιχείο της διατροφής πολλών ανθρώπων, αλλά έχει τόσο οφέλη όσο και κινδύνους, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Χαρακτηριστικά, η διατροφολόγος Τατιάνα Ιβανίκοβα μίλησε στο Sputnik, για τα οφέλη και τους κινδύνους του τυριού και εξήγησε επίσης τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε αυτήν την τροφή.
Γάλα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.10.2021
Έρευνα: Πώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα ίσως μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Ποια τα οφέλη και οι κίνδυνοι του τυριού

Συγκεκριμένα, η ειδικός δήλωσε για το τυρί: «Το τυρί είναι ένα πολύ θρεπτικό προϊόν και το 1/4 αποτελείται από πρωτεΐνες. Τις χρειαζόμαστε γιατί είναι δομικό υλικό για τους μυς. Ως εκ τούτου, το τυρί καταναλώνεται συχνά από αθλητές στην περίοδο αποκατάστασης. Το πλεονέκτημα του τυριού είναι ότι οι πρωτεΐνες του απορροφώνται καλύτερα από τα γαλακτοκομικά. Δεδομένου ότι το τυρί είναι ένα προϊόν με πολλές θερμίδες, αναπληρώνει τη χαμένη ενέργεια, επομένως χρησιμοποιείται συχνά ως υγιεινό σνακ».
Ακόμα, η διατροφολόγος πρόσθεσε ότι η περιεκτικότητα σε θερμίδες του τυριού είναι αντένδειξη για άτομα που είναι υπέρβαρα ή/και έχουν καρδιαγγειακά νοσήματα.
Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.11.2021
Τα επικίνδυνα για την υγεία τρόφιμα που πλασάρονται ως «υγιεινά»
Πάντως, η Τατιάνα Ιβανίκοβα προειδοποίησε για το εξής: «Όταν επιλέγετε τυρί, προσέξτε τη σύνθεση, δεν πρέπει να περιέχει πολλά φυτικά λίπη. Η διαδικασία παρασκευής αυτού του προϊόντος είναι αρκετά μεγάλη και ακριβή, επομένως το τυρί δεν μπορεί να είναι φθηνό».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала