Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μητσοτάκης: Συμβολή της Ελλάδας στον εκσυγχρονισμό του οικονομικού μοντέλου της Κεντρικής Ασίας

© Ελληνική ΚυβέρνησηO Κυριάκος Μητσοτάκης
O Κυριάκος Μητσοτάκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.11.2021
Βρείτε μας
Ο πρωθυπουργός, σε μήνυμά του στις εργασίες του 1ου Οικονομικού Φόρουμ Ε.Ε. - Κεντρικής Ασίας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη δέσμευση της Ελλάδας για συμβολή της στον εκσυγχρονισμό του οικονομικού μοντέλου των χωρών της Κεντρικής Ασίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την δέσμευση της Ελλάδας ότι θα συμβάλει, τόσο στο πλαίσιο της Ε.Ε. όσο και μέσω διμερών συνεργασιών, στον εκσυγχρονισμό του οικονομικού μοντέλου των χωρών της Κεντρικής Ασίας.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών του 1ου Οικονομικού Φόρουμ Ε.Ε. - Κεντρικής Ασίας στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, Μπισκέκ, ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο που η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση των περιφερειακών συνεργασιών σε πολλά επίπεδα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πολλαπλές προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν οι σύγχρονες κοινωνίες και πολιτείες (πανδημία, κλιματική αλλαγή, διαταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα στον τομέα της ενέργειας, διεθνείς συγκρούσεις κ.λπ.).
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Χάλκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.11.2021
Ελλάδα
Μητσοτάκης: Κόμβος μεταφοράς ενέργειας η Ελλάδα - Μοντέλο ενεργειακής δημοκρατίας στη Χάλκη
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στη σημασία περαιτέρω ανάπτυξης και εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Ε.Ε. και των χωρών της Κεντρικής Ασίας, στους τομείς του εμπορίου, της πράσινης ανάπτυξης και της ψηφιοποίησης.
«Είναι καθοριστικό να ενισχύσουμε βιώσιμες πολιτικές και να στηρίξουμε τη βιώσιμη συνδεσιμότητα στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ψηφιοποίησης» τόνισε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για τις εμπορικές σχέσεις και τις σχέσεις στον τομέα των επενδύσεων, έκανε λόγο για ανάγκη εμβάθυνσης των σχέσεων, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων ώστε να ξεπεραστούν εμπόδια και να διευκολυνθούν και διαφοροποιηθούν οι εμπορικές και επενδυτικές ροές.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала