Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει μία γυναίκα που τρώει μόνη της

© Φωτογραφία : CC0Τραπεζαρία για φαγητό
Τραπεζαρία για φαγητό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.11.2021
Βρείτε μας
Η καρδιακή νόσος γνωστή και ως καρδιαγγειακή νόσος αφορά διάφορες καταστάσεις που επηρεάζουν την καρδιά ή τα αιμοφόρα αγγεία σας. Συνήθως συνδέεται με εναποθέσεις λίπους μέσα στις αρτηρίες και με υψηλότερο κίνδυνο θρόμβων αίματος. Ωστόσο, μία νέα μελέτη δείχνει ότι ο τρόπος που τρώτε μπορεί επίσης να ελλοχεύει κίνδυνο.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι καρδιαγγειακών παθήσεων, που κυμαίνονται από στεφανιαία νόσο έως εγκεφαλικά επεισόδια.
Οι παράγοντες κινδύνου είναι πολλοί, με νέα έρευνα να αναδεικνύει ακόμη έναν που συνδέεται με το φαγητό και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.
Αρχικά, σημειώνεται πως όταν οι γυναίκες μεγαλώνουν, τα επίπεδα οιστρογόνων τους μειώνονται, κάτι που μπορεί να τις θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σε σύγκριση με τους άνδρες.
Αυτό συμβαίνει επειδή τα οιστρογόνα ρυθμίζουν την αγγειακή λειτουργία.
Οι έρευνες για τις καρδιακές παθήσεις συνήθως επικεντρώνονται αποκλειστικά στο τι τρώει ένας άνθρωπος, επειδή η ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να είναι ένας παράγοντας κινδύνου, σύμφωνα με το NHS.
Καραμέλες σε σχήμα καρδιάς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.10.2021
Τα τρόφιμα που πρέπει να «κόψετε» αν έχετε προβλήματα με την καρδιά
Ωστόσο, αυτή η νέα μελέτη έχει επικεντρωθεί στον τρόπο που τρώμε και διαπίστωσε ότι το να τρώει κάποιος μόνος μπορεί να συμβάλει σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Menopause, τονίζει ότι η σημασία της ύπαρξης ενός «συντρόφου» στο φαγητό έχει γενικά παραβλεφθεί σε μεγάλο βαθμό.
Όταν κάποιος τρώει μόνος, τείνει να τρώει πιο γρήγορα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του δείκτη μάζας σώματος, της περιφέρειας της μέσης, της αρτηριακής πίεσης και των λιπιδίων στο αίμα.
Όλα αυτά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων καθώς και του μεταβολικού συνδρόμου.
Ένας άλλος παράγοντας κινδύνου όταν κάποιος τρώει μόνος είναι η επίδρασή του στην ψυχική υγεία και η κατάθλιψη συνδέεται επίσης με υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Η μελέτη συγκεκριμένη μελέτη εστίασε σε σχεδόν 600 γυναίκες ηλικίας άνω των 65 ετών. Οι ερευνητές συνέκριναν στοιχεία μεταξύ των ηλικιωμένων γυναικών που τρώνε μόνες και εκείνων που τρώνε με άλλους.
Γυναίκα παίρνει λεμόνι από το ψυγείο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.11.2021
Η άγνωστη τροφή που είναι «πλούσια» σε σίδηρο
Αφού έκαναν περαιτέρω έρευνα στα στοιχεία που συγκέντρωσαν, ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που έτρωγαν μόνες είχαν χαμηλότερη πρόσληψη ενέργειας, υδατανθράκων, διαιτητικών ινών, νατρίου και καλίου, σε σύγκριση με εκείνες που έτρωγαν με άλλους.
«Αυτή η μελέτη δείχνει ότι οι ηλικιωμένες γυναίκες που τρώνε μόνες έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν συμπτωματική καρδιακή νόσο», δήλωσε η γιατρός Stephanie Faubion.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала