Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Πάνω από 10 χιλ. άγρια άλογα θα θανατωθούν στην Αυστραλία: Και λίγα είναι, λένε ειδικοί

© Φωτογραφία : YouTube/FunAndGames4x4Άγρια άλογα στο εθνικό πάρκο Kosciuszko National Park στην Αυστραλία
Άγρια άλογα στο εθνικό πάρκο Kosciuszko National Park στην Αυστραλία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.11.2021
Βρείτε μας
Η παρουσία του μεγάλου πληθυσμού των ιπποειδών απειλεί τη βλάστηση και τα απειλούμενα είδη σε ένα φυσικό καταφύγιο άγριας ζωής στην Αυστραλία.
Μια ομάδα 69 ερευνητών της Ακαδημίας Επιστημών της Αυστραλίας έγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στις αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκές το σχέδιο για τη θανάτωση 10 χιλ. άγριων αλόγων.
Στο καταφύγιο άγριας ζωής Kosciuszko National Park ζουν περίπου 14.380 ιπποειδή, ένα άλογο ξένο για το τοπικό οικοσύστημα, με την παρουσία της να προκαλεί σημαντική ζημιά στην εύθραυστη βλάστηση και προκαλεί στρες στα ντόπια είδη ζωής, με κάποια από αυτά να απειλούνται με εξαφάνιση.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, εάν οι αρχές δεν επέμβουν για να επιλύσουν το πρόβλημα, ο πληθυσμός των άγριων αλόγων στο πάρκο θα ξεπεράσει τις 20.000 μέχρι τον επόμενο χρόνο.
Οι αντιμέτωποι με αυτήν την κατάσταση η υπηρεσία εθνικών πάρκων και άγριας ζωής ανακοίνωσαν τον Σεπτέμβρη μια πρωτοβουλία για τη μείωση του τοπικού πληθυσμού αυτών των φυτοφάγων σε 3.000 άλογα, σκοτώνοντας τα περισσότερα ή μεταφέροντάς τα σε άλλες περιοχές.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα άλογα που θα παραμείνουν θα περιοριστούν σε μια προστατευμένη περιοχή που θα καταλαμβάνει το 32% του φυσικού καταφυγίου.
Ωστόσο, από την πλευρά τους οι επιστήμονες που έγραψαν την ανοιχτή επιστολή υποστηρίζουν ότι ακόμα κι αυτά τα 3.000 άλογα που θα επιζήσουν θα είναι πάρα πολλά ώστε το πάρκο να αρχίσει να ανακάμπτει από την καταστροφή που έχει ήδη επιτελεστεί από ξηρασίες, φωτιές και εκτεταμένη βόσκηση.
Νεαρή από τη Ρωσία άνοιξε ράντσο και διασώζει άλογα και καμήλες που προορίζονταν για σφαγή - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.09.2021
Νεαρή από τη Ρωσία άνοιξε ράντσο και διασώζει άλογα και καμήλες που προορίζονταν για σφαγή
Εξάλλου, για να διατηρηθεί σταθερός ο αριθμός τους, ένα μέρος των αλόγων θα πρέπει να θυσιάζεται σε τακτά διαστήματα για να αποφευχθεί η εκ νέου αύξηση του πληθυσμού τους, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Αντ’ αυτού, οι ερευνητές προτείνου ο αριθμός των ιπποειδών να μειωθεί το συντομότερο κάτω από το νούμερο που προβλέπει το πρόγραμμα ευθανασίας, με τη βοήθεια όλων των πιθανών μεθόδων και με σεβασμό στις οδηγίες για ευημερία των άγριων ζώων.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала