Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Κορονοϊός: Σε ισχύ τα νέα μέτρα σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες - Τι ισχύει με τα rapid tests

© Φωτογραφία : George Vitsaras/SOOCΤράπεζα
Τράπεζα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.11.2021
Από σήμερα Δευτέρα, όσοι πολίτες θέλουν να εξυπηρετηθούν σε δημόσιες υπηρεσίες ή υποκαταστήματα τράπεζας θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμό ή βεβαίωση αρνητικού τεστ.
Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ισχύουν από σήμερα και σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες.
Στόχος των Αρχών είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, ώστε να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από τον κορονοϊό.
Για αυτό τον λόγο, άνοιξε η πλατφόρμα της τρίτης δόσης για όλους τους άνω των 18 ετών.

Οι συναλλαγές στις τράπεζες και οι εξαιρέσεις

Από σήμερα όσοι θέλουν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή σε τραπεζικό κατάστημα θα πρέπει να διαθέτουν για έλεγχο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών).
Σε περίπτωση που δεν έχουν κάποιο από τα δύο έγγραφα θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου μοριακού ή rapid test.
Επίσης, θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας για αυτό και θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί τα στοιχεία τους. Οι έλεγχοι θα γίνονται κατά την είσοδο του πελάτη.
Σε ό,τι αφορά στις δημόσιες υπηρεσίες, εξαιρούνται απ' αυτές μόνο όσες δεν επιδέχονται αναβολή, όπως τα αστυνομικά τμήματα.
Τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης συναλλαγών στα τραπεζικά καταστήματα επισημαίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.11.2021
Ελλάδα
Εμβολιασμός παιδιών και τρίτη δόση: Τι λένε οι Έλληνες μετά από 20 μήνες πανδημίας
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Με την ΚΥΑ αριθμός Δ1α/Γ.Π.οικ. 69136 (ΦΕΚ Β’ 5138/5.11.2021) θεσπίστηκαν νέα μέτρα προστασίας για τη διαχείριση της πανδημίας. Κατά συνέπεια οι πελάτες θα πρέπει να διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να επιδείξουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου.
Τα προαναφερθέντα έγγραφα θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων κάτι που έτσι και αλλιώς είναι γνωστό πως χρειάζεται για συναλλαγές εντός των τραπεζών.
Όλοι οι έλεγχοι θα γίνονται κατά την είσοδο με τη διαδικασία που θα καθοριστεί από τις τράπεζες μέλη της ΕΕΤ σε συνάρτηση με τη γεωγραφική περιοχή και το είδος του καταστήματος.
Η μη συμμόρφωση των πελατών θα καταγράφεται στο τηρούμενο από τα καταστήματα βιβλίο συμβάντων και θα αναφέρεται στις Αρχές.
Τέλος, τονίζεται η ανάγκη τήρησης των υγειονομικών μέτρων και συστήνεται εφόσον είναι εφικτό η χρήση ΑΤΜ.

Ανεμβολίαστοι: Πού μπορούν να μπουν χωρίς test

Οι ανεμβολίαστοι μπορούν να εισέρχονται χωρίς τεστ μόνο σε φαρμακεία, χώρους θρησκευτικούς στα καταστήματα τροφίμων και τα super markets.
Πλέον, είναι σαρωτικοί οι έλεγχοι για ανεμβολίαστους ή όσους δεν έχουν αρνητικό πιστοποιητικό μετά τη διαδικασία του rapid test.
Άδωνις Γεωργιάδης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.11.2021
Ελλάδα
Γεωργιάδης: Αποκλείει lockdown - «Παράθυρο» για τοπικά περιοριστικά μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους
Να σημειωθεί ότι ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά περιοριστικά μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ για μια ακόμα φορά απέκλεισε το γενικό lockdown.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала