Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ελληνικό: Ο σχεδιασμός της ανάπλασης και το χρονοδιάγραμμα των έργων μέχρι το 2025

© Φωτογραφία : Youtube.com/THE ELLINIKONΤο masterplan της αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό
Το masterplan της αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.11.2021
Το masterplan για την ανάπλαση του Ελληνικού και το χρονοδιάγραμμα των έργων που αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2025, παρουσιάστηκαν από την Lamda Development.
Παρουσιάστηκε την Τρίτη (09/11) ο συνολικός σχεδιασμός για την ανάπλαση στο Ελληνικό καθώς και τα έργα που αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2025, από την Lamda Development.
Ένα έργο που πρόκειται να μεταμορφώσει το παλαιό αεροδρόμιο «σε μία πόλη του μέλλοντος και σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς».
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Οδυσσέας Αθανασίου, αναφέρει στην παρουσίαση του masterplan πως το «Ελληνικό ξεκίνησε» ενώ συμπλήρωσε πως «έως το 2025 ένα μεγάλο μέρος του θα είναι έτοιμο, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να το ζήσουν και να νιώσουν υπερήφανοι»
«Μία περιοχή που σήμερα είναι δύσκολα προσβάσιμη και αποκομμένη από τον αστικό ιστό, θα μεταμορφωθεί τα επόμενα χρόνια, αποκλειστικά με ιδιωτική χρηματοδότηση, σε μία σύγχρονη πράσινη πόλη που θα μπορούμε όλοι μας να επισκεπτόμαστε και να απολαμβάνουμε. Το Ελληνικό είναι η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που θα αναπτυχθεί από την αρχή ως μία έξυπνη πόλη, με προηγμένες υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ σχεδιάστηκε ώστε να είναι περιβαλλοντικά βιώσιμο και ανθεκτικό στην κλιματική αλλαγή» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Chief Planning & Construction Officer, Δημήτρη Ζωντανό, το Ελληνικό «αλλάζει την αρχιτεκτονική και πολεοδομική φιλοσοφία της Αθήνας».
«Η κυριαρχία των πράσινων και ανοιχτών χώρων, η πρόσβαση σε σύγχρονες υποδομές που περιλαμβάνουν σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας αλλά και χώρους διασκέδασης και αναψυχής, η υιοθέτηση αυστηρών αρχών περιβαλλοντικού σχεδιασμού, αλλά και η σύνδεση με τις γύρω περιοχές ώστε το Ελληνικό να είναι εύκολα προσβάσιμο από όλους, όπου και αν βρίσκονται στο λεκανοπέδιο, είναι βασικές αρχές του σχεδιασμού μας».

Το Πάρκο του Ελληνικού

Με βάση τον σχεδιασμό, η προστασία του περιβάλλοντος και η δημιουργία χώρων πρασίνου είναι προτεραιότητα στον συνολικό σχεδιασμό του έργου. Πάνω από το 70% της συνολικής έκτασης των 6,2 εκ. τ.μ. θα καλύπτεται από πάρκα, λίμνες, κήπους, κοινόχρηστους και υπαίθριους χώρους δραστηριοτήτων, ενώ στις οικιστικές περιοχές οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι θα ξεπερνούν το 50%.
Το Πάρκο του Ελληνικού, μέρος του οποίου θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2025, θα εκτείνεται σε πάνω από 2 εκ. τ.μ., αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα παγκοσμίως, και θα είναι ανοιχτό για το κοινό.
Έτσι θα είναι η Πανεπιστημίου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.10.2021
Ελλάδα
Μπακογιάννης για την ανάπλαση Πανεπιστημίου: 86 πλατάνια, διαπλάτυνση πεζοδρομίων και πολύ πράσινο
Έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βιοποικιλότητα της περιοχής και, μέσα από προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του σε άρδευση και ηλεκτροδότηση.
Μέσα στο Πάρκο, θα δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο Αθλητικό Κέντρο, που θα είναι ανοιχτό σε όλους τους κατοίκους της Αττικής, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Lamda Development, η ανάπλαση της παράκτιας ζώνης του Ελληνικού έχει ως στόχο να αναδείξει τη μοναδική φυσική ομορφιά, αλλά και τις σημαντικές προοπτικές ανάδειξης της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως, για όλο τον χρόνο.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала