Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Έρχεται το «Πρώτο Ένσημο» για τους νέους 18 - 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία: Πώς θα λειτουργεί

© Φωτογραφία : SOOC / George VitsarasΤο κέντρο στην Αθήνα
Το κέντρο στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.11.2021
Βρείτε μας
Μέσω της επιδότησης, παρέχονται κίνητρα αφενός στους νέους να αναζητήσουν την ενδιαφερόμενη επιχείρηση που θα τους προσλάβουν για να λάβουν την επιδότηση, αφετέρου στους εργοδότες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς θα μειώνεται το μισθολογικό κόστος σύμφωνα με το Υπ. Εργασίας.
Το «Πρώτο Ένσημο» κάνει πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου του 2022 και αφορά νέους εργαζόμενους που δεν έχουν προηγούμενη προϋπηρεσία.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, είναι ένα πρόγραμμα για την ένταξή τους για πρώτη φορά στην αγορά και θα διευκολυνθεί η πρώτη τους πρόσληψη από εργοδότη του ιδιωτικού τομέα.
Πρακτικά, η κάθε πρόσληψη νέου χωρίς εργασιακή εμπειρία με σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης, επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό για έξι μήνες με 1.200 ευρώ που επιμερίζεται μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη.
Λαχανικά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.11.2021
Τα 3 πιο υγιεινά λαχανικά που μειώνουν τις καρδιακές παθήσεις και τον κίνδυνο καρκίνου
Καταβάλλονται δηλαδή από το Υπουργείο Εργασίας 600 ευρώ απευθείας στον νεοπροσλαμβανόμενο, 100 ευρώ τον μήνα, επιπλέον του μισθού του και ανεξάρτητα από το ύψος του.
Ποσό ύψους 600 ευρώ καταβάλλεται και στον εργοδότη για την κάλυψη μέρους της μισθολογικής δαπάνης.
Το «Πρώτο Ένσημο» αφορά και θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης, καθώς απευθύνεται και σε φοιτητές που θέλουν επαγγελματική εμπειρία όσο σπουδάζουν.
Τότε, η επιδότηση μειώνεται στο μισό και εάν η σύμβαση έχει διάρκεια μικρότερη των έξι μηνών, η νέα θέση εργασίας επιδοτείται αναλογικά με τον χρόνο απασχόλησης και το είδος της σύμβασης (πλήρους ή μερικής απασχόλησης).
Φρούτα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.11.2021
Το «μαγικό» φρούτο που μειώνει τη χοληστερίνη και τον κίνδυνο εγκεφαλικού έως και κατά το ήμισυ
Για την ένταξή τους στο πρόγραμμα, οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα υποβάλλουν δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.
Το πρόγραμμα συνοδεύεται από ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας και μπορεί να συνδυαστεί με το ανοιχτό πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας, καθώς μια επιχείρηση –εφόσον το επιθυμεί– μπορεί να εντάξει ταυτόχρονα τον ωφελούμενο με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται σε αυτό.
Αντιθέτως, οι συμμετέχοντες στο «Πρώτο Ένσημο» δεν μπορούν να ενταχθούν στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала