Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Αυτά είναι τα νέα ποσά για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι τον Δεκέμβριο

CC0 / / Πυλώνας ηλεκτρικού ρεύματος
Πυλώνας ηλεκτρικού ρεύματος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.11.2021
Βρείτε μας
Ο υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε τον υπερδιπλασιασμό της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Τι προβλέπεται για τους καταναλωτές φυσικού αερίου.
Ο Κώστας Σκρέκας προχώρησε σε ανακοινώσεις για το ύψος της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος μετά τις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στην αγορά, που επηρεάζουν άμεσα τους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι η επιδότηση αυξάνεται σήμερα στα 39 ευρώ για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες.
Για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, η επιδότηση αυξάνεται από τα 24 ευρώ στα 45 ευρώ ανά μήνα για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
Όπως τόνισε ο υπουργός Ενέργειας, πρόκειται ουσιαστικά για υπερδιπλασιασμό της αύξησης καθώς αρχικά η κυβέρνηση είχε αυξήσει την επιδότηση από τα 9 ευρώ (τον Σεπτέμβριο) στα 18 ευρώ για τον μήνα Οκτώβριο.
«Ενισχύουμε το Ταμείο ενεργειακής μετάβασης με 620 εκατ. ευρώ από τα 150 εκατ. που αρχικά είχαμε διαθέσει» τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Για φυσικό αέριο

Αναφορικά με τους καταναλωτές φυσικού αερίου, πέρα από την αύξηση της επιδότησης στα 180 ευρώ και την έκπτωση 15% για την οικιακή κατανάλωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, ανακοίνωσε την αναστολή χρέωσης των τελών χρήσης δικτύου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
Πρόκειται για μείωση στους λογαριασμούς από 20 έως 40 ευρώ το μήνα, για ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 2 μεγαβατώρες το μήνα. Τα τέλη θα επιβληθούν από το 2022, όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου.
Σχετικά με τις επιχειρήσεις, αναστέλλονται για πέντε μήνες (από Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο 2022) οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Έτσι διευκολύνεται η ρευστότητα των επιχειρήσεων με ποσό ύψους 63 εκατ. ευρώ.
Τα τέλη θα καταβληθούν, όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο και μετά από αξιολόγηση των αναγκών του λογαριασμού ΥΚΩ (οι οποίες περιορίζονται όσο προχωρούν οι διασυνδέσεις των νησιών).
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι οι τιμές παραμένουν σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα, ενώ επισήμανε πως η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη έχει διαμορφωθεί στα 209 ευρώ/μεγαβατώρα.
Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των δύο πρώτων χωρών που κινήθηκε για τη λήψη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανατιμήσεις με απευθείας επιδότηση όλων των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας στην χαμηλή τάση για όλα τα νοικοκυριά.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала