https://sputniknews.gr/20211110/diatrofologos-apokalyptei-ta-hrysa-apoxiramena-froyta-20032385.html
Διατροφολόγος αποκαλύπτει τα «χρυσά» αποξηραμένα φρούτα
Διατροφολόγος αποκαλύπτει τα «χρυσά» αποξηραμένα φρούτα
Τα πιο ωφέλιμα αποξηραμένα φρούτα θεωρούνται οι σταφίδες, τα βερίκοκα, οι χουρμάδες και τα δαμάσκηνα. 10.11.2021, Sputnik Ελλάδα
2021-11-10T23:18+0200
2021-11-10T23:18+0200
2021-11-10T23:29+0200
διατροφή
υγεία
φρούτα
αποξηραμένα φρούτα
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/0b/0a/20032744_0:47:1280:767_1920x0_80_0_0_65dee0da5e377b015d9dcea8be72e552.jpg
Η διατροφολόγος Λιουντμίλα Μικιτιούκ, σε συνέντευξή της στο Sputnik, ανέφερε τα τέσσερα από τα πιο ωφέλιμα αποξηραμένα φρούτα και εξήγησε τι ακριβώς προσφέρει το καθένα.Έτσι, σύμφωνα με την ειδικό, τα πιο γνωστά υγιεινά αποξηραμένα φρούτα είναι οι σταφίδες, τα αποξηραμένα βερίκοκα, οι χουρμάδες και τα δαμάσκηνα. Είναι πολύ πιο θρεπτικά από τα φρέσκα φρούτα, διότι έχουν τρεις φορές περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Επίσης, περιέχουν πολλές πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Οι λιχουδιές αυτές προσφέρουν σε πολύ υψηλό ποσοστό τη συνιστώμενη ημερήσια αξία σε θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.Οι σταφίδες περιέχουν πολύ κάλιο και βιταμίνες Β και μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και διάφορες φλεγμονές στον οργανισμό.Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και Κ και βοηθούν στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης, καθώς και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Επίσης, είναι ένα φυσικό καθαρτικό.Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες. Είναι «πρωταγωνιστές» όσον αφορά την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη μείωση των βλαβών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, συμβάλλουν στη διαστολή του τραχήλου της μήτρας στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης.Τα αποξηραμένα βερίκοκα βοηθούν στην πρόληψη παθήσεων που σχετίζονται με τα μάτια. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνες Α και C. «Παρέχουν το 47% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Α, που κάνει καλό στο δέρμα και τα μάτια μας» πρόσθεσε η διατροφολόγος Λιουντμίλα Μικιτιούκ.Ωστόσο, η ειδικός υπενθύμισε ότι τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν τις θερμίδες που περιέχει και ένα ολόκληρο φρούτο. Επομένως, είναι σημαντικό να προσέχουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε, διαφορετικά μπορούμε εύκολα να πάρουμε βάρος από μια, κατά τ’ άλλα, υγιεινή λιχουδιά.
https://sputniknews.gr/20210925/poia-froyta-ehoyn-tin-perissoteri-kai-poia-ti-ligoteri-zahari-18191727.html
https://sputniknews.gr/20211110/ypsili-holisterini-mia-poly-koini-aneparkeia-vitaminis-syndeetai-me-ypsilotero-kindyno-19993305.html
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2021
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/0b/0a/20032744_143:0:1280:853_1920x0_80_0_0_021d20f162335ca72ed929337894bf63.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
διατροφή, υγεία, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα
Διατροφολόγος αποκαλύπτει τα «χρυσά» αποξηραμένα φρούτα
23:18 10.11.2021 (Ανανεώθηκε: 23:29 10.11.2021) Τα πιο ωφέλιμα αποξηραμένα φρούτα θεωρούνται οι σταφίδες, τα βερίκοκα, οι χουρμάδες και τα δαμάσκηνα.
Η διατροφολόγος Λιουντμίλα Μικιτιούκ, σε συνέντευξή της στο Sputnik, ανέφερε τα τέσσερα από τα πιο ωφέλιμα αποξηραμένα φρούτα και εξήγησε τι ακριβώς προσφέρει το καθένα.
Έτσι, σύμφωνα με την ειδικό, τα πιο γνωστά υγιεινά αποξηραμένα φρούτα είναι οι σταφίδες, τα αποξηραμένα βερίκοκα, οι χουρμάδες και τα δαμάσκηνα. Είναι πολύ πιο θρεπτικά από τα φρέσκα φρούτα, διότι έχουν τρεις φορές περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.
Επίσης, περιέχουν πολλές πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Οι λιχουδιές αυτές προσφέρουν σε πολύ υψηλό ποσοστό τη συνιστώμενη ημερήσια αξία σε θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.

25 Σεπτεμβρίου 2021, 04:03
Οι σταφίδες περιέχουν πολύ κάλιο και βιταμίνες Β και μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και διάφορες φλεγμονές στον οργανισμό.
Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και Κ και βοηθούν στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης, καθώς και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Επίσης, είναι ένα φυσικό καθαρτικό.
Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες. Είναι «πρωταγωνιστές» όσον αφορά την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη μείωση των βλαβών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, συμβάλλουν στη διαστολή του τραχήλου της μήτρας στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης.
Τα αποξηραμένα βερίκοκα βοηθούν στην πρόληψη παθήσεων που σχετίζονται με τα μάτια. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνες Α και C.
«Παρέχουν το 47% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Α, που κάνει καλό στο δέρμα και τα μάτια μας» πρόσθεσε η διατροφολόγος Λιουντμίλα Μικιτιούκ.
Ωστόσο, η ειδικός υπενθύμισε ότι τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν τις θερμίδες που περιέχει και ένα ολόκληρο φρούτο. Επομένως, είναι σημαντικό να προσέχουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε, διαφορετικά μπορούμε εύκολα να πάρουμε βάρος από μια, κατά τ’ άλλα, υγιεινή λιχουδιά.