Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ποινικός Κώδικας: Σε κακούργημα μετατρέπεται η κατοχή και χρήση μολότοφ στις πορείες

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOCΔιαδηλωτής τυλίχθηκε στις φλόγες από μολότοφ
Διαδηλωτής τυλίχθηκε στις φλόγες από μολότοφ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.11.2021
Βρείτε μας
Τι προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.
Σε κακούργημα μετατρέπεται η παρασκευή, προμήθεια και κατοχή μολότοφ με τον Νέο Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή.
Με τη ρύθμιση αυτή, μεταβάλλεται το άρθρο 272 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στις εμπρηστικές και εκρηκτικές ύλες, καθώς κακούργημα θεωρείται η κατοχή μολότοφ στη διάρκεια πορειών ή δημόσιας συνάθροισης, ανεξάρτητα αν ο δράστης διαπράττει το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης.
Στον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα του 2019, αναφέρεται απλά ότι η πράξη αυτή τιμωρείται μόνο αν «ο υπαίτιος την τελεί ενώ διαπράττει διατάραξη κοινής ειρήνης».
Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο έγκλημα προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια.
Αναλυτικά στην τροπολογία για το άρθρο 272 αναφέρεται:
Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ή εμπρηστικές ύλες βόμβες ή μηχανισμού από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών.
Η πράξη της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με κάθειρξη ως 10 έτη αν ο υπαίτιος την τελεί ενώ συμμετέχει σε δημόσιο συνάθροιση πλήθους ή αφορά στην κατοχή μεγάλης ποσότητας των ανωτέρων υλικών ή αντικειμένων.
Ο δράστης δεν τιμωρείται αν πριν εξεταστεί από τις αρχές παρέδωσε με τη θέλησή του σε αυτές τα πιο πάνω υλικά ή αντικείμενα, ή κατέστησε γι’ αυτές δυνατό να τα αποκτήσουν στην κατοχή τους, ή απέτρεψε με άλλο τρόπο τον κίνδυνο να γίνει χρήση αυτών.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала