Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Κίνα: Η πτώχευση είναι «θέμα ημερών» για την Evergrande - Αθέτησε πληρωμές τόκων

© AFP 2021 / Jade GaoΚτίριο της Evergrande
Κτίριο της Evergrande - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.11.2021
Βρείτε μας
Στα πρόθυρα χρεοκοπίας βρίσκεται η κινεζική Evergrande Group, που είναι «θέμα ημερών» σύμφωνα με αναλυτές, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (10/11).
Η κατάρρευση της κινεζικής Evergrande Group, της πιο υπερχρεωμένης εταιρείας στον κόσμο, θεωρείται ως η μεγαλύτερη επιχειρηματική χρεοκοπία στην ιστορία του ασιατικού κράτους και φέρεται ότι μπορεί τελικά να οδηγήσει σε μια «Μεγάλη Επανεκκίνηση» («Great Reset») ή στην κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ένας από τους μεγαλύτερους κινεζικούς ομίλους, η εταιρεία China Evergrande αθέτησε τις πληρωμές τόκων σε διεθνείς επενδυτές για δεύτερη φορά, την Τετάρτη (10/11), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γερμανικής Υπηρεσίας Ελέγχου Αγοράς (DMSA).
Σημαίες ΗΠΑ - Κίνας. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.11.2021
Κόσμος
«Πυρά» Κίνας κατά ΗΠΑ: «Επινοούν δήθεν κινεζική στρατιωτική απειλή»
Χαρακτηριστικά, στην προαναφερθείσα σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται: «Η ίδια η DMSA έχει επενδύσει σε αυτά τα ομόλογα και δεν έχει λάβει τόκους μέχρι τη σημερινή (10/11) λήξη της περιόδου χάριτος. Πλέον, η DMSA προετοιμάζει τη διαδικασία πτώχευσης κατά της Evergrande και καλεί όλους τους επενδυτές ομολόγων να συμμετάσχουν σε αυτήν».
Η γερμανική υπηρεσία σημείωσε ότι ο όμιλος Evergrande έχασε πληρωμές τόκων για δύο ομόλογα τον Σεπτέμβριο, με την περίοδο χάριτος των 30 ημερών να λήγει τον Οκτώβριο. Ωστόσο, «λίγο πριν από το τέλος της περιόδου χάριτος, το κοινό παραπλανήθηκε από φήμες για δήθεν τόκους».
Παρ' όλα αυτά, η DSMA θεωρούσε πως η χρεοκοπία της Evergrande Group ήταν αναπόφευκτη στα τέλη Οκτωβρίου.
Ο Δρ. Μάρκο Μέτσλερ, αναλυτής της DSMA, επεσήμανε: «Ενώ η διεθνής χρηματοπιστωτική αγορά έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής την οικονομική αναταραχή που περιβάλλει τον κολοσσό της Evergrande με μια αξιοσημείωτη βασική εμπιστοσύνη, μπορεί επίσης να πει κανείς με αξιοσημείωτη αφέλεια πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) επιβεβαίωσε την άποψή μας χθες. [...] Στην τελευταία της έκθεση σταθερότητας επεσήμανε ρητά τους κινδύνους που θα μπορούσε να έχει μια κατάρρευση της Evergrande για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα».
Η DMSA επένδυσε σε ομόλογα της Evergrande για να μπορέσει να υποβάλει αίτηση πτώχευσης κατά της εταιρείας ως πιστωτής και η περίοδος χάριτος γι' αυτά τα ομόλογα έληξε την Τετάρτη (10/11). Έτσι, η Evergrande θα έπρεπε να πληρώσει περί τα 148 εκατομμύρια δολάρια σε τόκους σε τρία ομόλογα μέχρι την ανωτέρω προθεσμία.
Υπενθυμίζεται ότι η Evergrande έχει συνολικά 23 ομόλογα σε εκκρεμότητα, όλα εκ των οποίων έχουν ρήτρα cross-default, σύμφωνα με την DMSA. Ο Δρ. Μάρκο Μέτσλερ εξήγησε πως εάν έστω και ένα από αυτά τα ομόλογα δεν πληρωθούν, κάτι που συνέβη, η κατάσταση των υπόλοιπων 23 ομολόγων αλλάζει αυτόματα σε «default».
Η κινεζική εταιρεία Evergrande Group - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.10.2021
Κόσμος
Evergrande: Σταμάτησε η διαπραγμάτευση των μετοχών της κινεζικής εταιρείας - Φόβοι για χρεοκοπία
Πάντως, η Evergrande δεν χρειάζεται να κηρύξει αμέσως πτώχευση, καθώς πρέπει να υποβληθεί αίτηση αφερεγγυότητας σε δικαστήριο για να διαπιστωθεί η πτώχευση. Ως εκ τούτου, η DMSA σημείωσε: «Αυτό μπορεί να γίνει είτε από την ίδια την εταιρεία είτε από έναν ή περισσότερους από τους πιστωτές της εταιρείας και αυτό ακριβώς σχεδιάζεται τώρα».
Είναι σημαντικό ότι ο Δρ. Μάρκο Μέτσλερ δήλωσε ότι «μόλις ένα δικαστήριο ανοίξει τη διαδικασία αφερεγγυότητας, η Evergrande θα είναι επίσημα σε πτώχευση και αυτό είναι μόνο θέμα ημερών».
Η Evergrande έχει περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομικές υποχρεώσεις, εκ των οποίων τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια είναι ομόλογα από τη διεθνή αγορά.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала