Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σουηδία: Κυβερνητική πρόταση για νομική αλλαγή φύλου σε παιδιά από 12 ετών αν το επιθυμούν

CC0 / / ΛΟΑΤΚΙ
ΛΟΑΤΚΙ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.11.2021
Βρείτε μας
Νομοσχέδιο της σουηδικής κυβέρνησης, που έγινε γνωστό την Τρίτη (09/11), προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη νομική αλλαγή φύλου σε παιδιά από 12 ετών αν το επιθυμούν.
Η κυβέρνηση της Σουηδίας παρουσίασε ένα νομοσχέδιο με το οποίο τα παιδιά από την ηλικία των 12 ετών μπορούν να αλλάξουν νομικά το φύλο τους, χωρίς να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση ή έγκριση, αν το επιθυμούν, αρκεί να υπάρχει η συγκατάθεση του κηδεμόνα, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (09/11).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Σουηδίας (SVT), το νομοσχέδιο του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων της χώρας περιέχει δύο κανόνες: Ο πρώτος αναφέρεται σε αλλαγές στις τρέχουσες διαδικασίες για την πραγματοποίηση της αλλαγής φύλου στο μητρώο πληθυσμού και ο δεύτερος σε ιατρικές πτυχές και στη χειρουργική επέμβαση.
Αμερικανικό διαβατήριο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.10.2021
Κόσμος
ΗΠΑ: Πραγματικότητα το πρώτο διαβατήριο με «Χ» στον χαρακτηρισμό φύλου
Αναλυτικά, σύμφωνα με τη Λένα Χάλενγκρεν, υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, «είναι σημαντικό το άτομο να μπορεί να ζει με το φύλο και την ταυτότητα που έχει». Η ίδια, ωστόσο, επεσήμανε πως «όταν πρόκειται για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου στο μητρώο πληθυσμού, αξίζει να είναι διαφορετική περίπτωση από την επέμβαση στα γεννητικά όργανα».
Παρά το ότι η κυβερνητική πρόταση αφορά στη μείωση των ορίων της ηλικίας κατά την οποία είναι δυνατή η νομική αλλαγή του φύλου, ωστόσο για ιατρική παρέμβαση θα διατηρηθεί το ελάχιστο των 18 ετών, με μοναδική απαίτηση την προσκόμιση σχετικών ιατρικών στοιχείων.
Τέλος, η Λένα Χάλενγκρεν είπε ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί εάν ο αριθμός των νομικών αιτημάτων αλλαγής φύλου θα αυξηθεί μόλις εφαρμοστεί το νομοσχέδιο, προσθέτοντας: «Αυτό που έχει σημασία είναι ο διάλογος και η διαδικασία στην οποία εμπλέκεται το άτομο με την ιατρική ομάδα».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала