COVID-19: Η ουσία σε πασίγνωστο μπαχαρικό που εμποδίζει την εξάπλωση του ιού – Αποκαλυπτική μελέτη

CC0 / Belova59 / laboratoryΈρευνες επιστημόνων στο εργαστήριο.
Έρευνες επιστημόνων στο εργαστήριο.  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.11.2021
Επιστήμονες του Ινστιτούτου Κυτταρολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών δήλωσαν ότι μια ουσία σε ένα πασίγνωστο μπαχαρικό εμποδίζει την ανάπτυξη της COVID-19.
Επιστήμονες του Ινστιτούτου Κυτταρολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας της Αγίας Πετρούπολης διαπίστωσαν ότι η ουσία πιπερίνη που περιέχει το μαύρο πιπέρι μπορεί να εμποδίσει την εξάπλωση της COVID-19. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Biomedicines».
Η Όλγκα Οστροούμοβα, επικεφαλής ερευνήτρια του Ινστιτούτου Κυτταρολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, σε συνέντευξή της στο «Vedomosti» εξήγησε ότι ένας από τους τρόπους περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού είναι η δημιουργία φαρμάκων που μπλοκάρουν τις πρωτεΐνες στην επιφάνεια ενός ανθρώπινου κυττάρου, στα οποία προσκολλάται ένας μολυσματικός παράγοντας για περαιτέρω διείσδυση.
SARS-CoV-2 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.11.2021
Κόσμος
Σημαντική εξέλιξη: Ερευνητές εντόπισαν τις πρωτεΐνες της COVID που προκαλούν έμφραγμα και εγκεφαλικό
Ταυτόχρονα, η COVID-19 μεταλλάσσεται συνεχώς και γρήγορα με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες, με τη βοήθεια των οποίων ο ιός εισέρχεται στα κύτταρα, να αλλάζουν συνεχώς, κάνοντας τα φάρμακα αναποτελεσματικά.
Ως εκ τούτου, Ρώσοι επιστήμονες αποφάσισαν να μελετήσουν ουσίες που μπορούν να εμποδίσουν όχι την αλληλεπίδραση πρωτεϊνών, αλλά τη σύντηξη λιπιδικών μεμβρανών ανθρώπινων κυττάρων και κορονοϊού που είναι η προϋπόθεση για τη διείσδυση του ιού στο κύτταρο, εξήγησε η ειδικός.
Στις μελέτες χρησιμοποιήθηκαν τα φυτικά αλκαλοειδή και πιο αποτελεσματική αποδείχθηκε η πιπερίνη, μια ουσία η οποία περιέχεται στο μαύρο πιπέρι. Είναι αρκετά γνωστή και χρησιμοποιείται σε βιοενεργά προσθετικά για διάφορους ιατρικούς σκοπούς.
Πρωινό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.11.2021
Εγκεφαλικό: Το υγιεινό τρόφιμο που καταναλώνουμε στο πρωινό και αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης

Πώς έγινε η μελέτη

Για το πείραμα επιλέχθηκαν 20 διαφορετικά αλκαλοειδή. Όταν δοκιμάστηκαν σε μοντέλα ιικών και κυτταρικών μεμβρανών, η πιπερίνη έδειξε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Αργότερα, οι επιστήμονες του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας της Αγίας Πετρούπολης δοκίμασαν την ουσία στο στέλεχος του κορονοϊού της Γουχάν και στα κύτταρα πιθήκων.
Έτσι, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πιπερίνη μεταβάλλει τις ιδιότητες της ιικής λιπιδικής μεμβράνης, η οποία χάνει την ικανότητά της να συγχωνεύεται με τις ανθρώπινες κυτταρικές μεμβράνες και ως αποτέλεσμα ο ιός COVID-19 δεν μπορεί πλέον να διεισδύσει στα κύτταρα.
Σκύλος και γάτα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.11.2021
Κορονοϊός σε κατοικίδια: Έτσι θα καταλάβουμε ότι νοσούν – Τα συμπτώματα που προειδοποιούν
Ο κορονοϊός δεν πρόκειται να γίνει ανθεκτικός στην πιπερίνη, καθώς οι μεταλλάξεις του ιού δεν επηρεάζουν τη λιπιδική του μεμβράνη.
Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι τα αλκαλοειδή μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία αποτελεσματικών συμπληρωμάτων διατροφής για την πρόληψη και θεραπεία της λοίμωξης από κορονοϊό.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала