Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Καρκίνος: Ποιο λάδι που ίσως καταναλώνουμε καθημερινά, μπορεί να ευθύνεται για το 90% των μολύνσεων

CC0 / / Ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.11.2021
Βρείτε μας
Ένας είδος λαδιού που ενδεχομένως καταναλώνεται καθημερινά, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, μπορεί να ευθύνεται για εκδήλωση καρκίνου σε πολλές περιπτώσεις.
Σύγχρονη μάστιγα είναι η νόσος του καρκίνου και νέα μελέτη εντόπισε πιθανώς ένα είδος λαδιού, το οποίο χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, ακόμα και καθημερινά, και μπορεί δυνητικά να προκαλέσει σημαντική εξάπλωση της ασθένειας στο σώμα.

Ποια καθημερινή ουσία ίσως συντελεί στην εξάπλωση του καρκίνου

Επισημαίνεται ότι το παλμιτικό οξύ ή το φοινικέλαιο παρέμεινε μια αμφιλεγόμενη ουσία, ωστόσο αυτή η τελευταία μελέτη ρίχνει «φως» στο ερώτημα αν είναι μία από τις κύριες αιτίες για την αύξηση των διαγνώσεων καρκίνου που παρατηρείται τελευταία.
Πιεσόμετρο  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.11.2021
Υψηλή πίεση: Αυτή είναι η πιο απλή μέθοδος για να πέσει γρήγορα
Αναλυτικά, η σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Nature», αποκαλύπτει το λιπαρό οξύ που βρίσκεται συνήθως στο φοινικέλαιο, συντελεί σε μετάσταση του καρκίνου του στόματος και του δέρματος σε ποντίκια.
Πάντως, η έρευνα υποστήριξε ότι η έκθεση στο παλμιτικό οξύ προκάλεσε αλλαγές στη λειτουργία των γονιδίων στα καρκινικά κύτταρα. Η παρουσία του παλμιτικού οξέος φάνηκε, επίσης, να «αναγεννά» τα καρκινικά κύτταρα επιτρέποντας σε αυτά να σχηματίσουν δίκτυα πέρα από τον όγκο, κάτι που είναι γνωστό ότι πρόκειται ένα κρίσιμο βήμα προς την εξάπλωση.
Ως εκ τούτου, ο Σαλβαδόρ Αθνάρ-Μπενίτα, του Ινστιτούτου Έρευνας στη Βιοϊατρική (IRB), στη Βαρκελώνη, ανέφερε: «Υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο για το παλμιτικό οξύ που την καθιστά ως μια εξαιρετικά ισχυρή ουσία που ενισχύει τη μετάσταση. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί ποιο είδος διατροφής θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο, που θα επιβραδύνει τη μεταστατική διαδικασία».
Σολομός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.11.2021
Οι τροφές «ασπίδα» στον κορονοϊό: Γιατρός αποκαλύπτει τι πρέπει να τρώμε για να μην αρρωστήσουμε
Υπενθυμίζεται ότι το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται στην παραγωγή τροφίμων όπως κέικ, σοκολάτα, μπισκότα, μαργαρίνη και λάδια τηγανίσματος.
Ακόμα, το φοινικέλαιο εντοπίζεται σε καλλυντικά, σαπούνια, σαμπουάν, προϊόντα καθαρισμού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βιοκαύσιμο.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала