Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

ΟΑΕΔ: Στην τελική ευθεία για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 25.000 θέσεων

© Φωτογραφία : SOOC/Konstantinos TsakalidisΠολίτες έξω από γραφεία του ΟΑΕΔ
Πολίτες έξω από γραφεία του ΟΑΕΔ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.11.2021
Βρείτε μας
Προ των πυλών πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 25.000 θέσεων οκτάμηνης διάρκειας. Τι πρέπει να γνωρίζετε.
Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 25.000 θέσεων οκτάμηνης διάρκειας σε δήμους, περιφέρειες, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας περιφερειών.
Το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει πως έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία κατανομής των θέσεων στους δήμους και τους υπόλοιπους φορείς και αναμένεται η δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ έως τις αρχές Δεκεμβρίου.
Η τοποθέτηση των ωφελούμενων, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΕΑΔ, αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2022.
Μαχαίρι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.11.2021
Ελλάδα
Τρόμος για ζευγάρι στην Πάτρα: Ληστές «μπούκαραν» στο σπίτι και τους απείλησαν με μαχαίρια

Τα δύο σκέλη του προγράμματος

Η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 188,6 εκατ. ευρώ και αποτελείται από δύο σκέλη.
Το πρώτο αφορά στην τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες ανέργων εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΟΑΕΔ σε Δήμους, Περιφέρειες, ΚΚΠΠ, συναφείς φορείς και υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.
Το δεύτερο σκέλος αφορά σε πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ωρών σε αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, που θα οδηγήσει σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν, συνιστώντας μια ενεργητική πολιτική απασχόλησης.
Τονίζεται πως η συμμετοχή στην κατάρτιση είναι υποχρεωτική για τους ωφελούμενους έως και 54 ετών και προαιρετική για τους ωφελούμενους ηλικίας 55 ετών και άνω.
Όσοι ενταχθούν σε δράσεις κατάρτισης θα εργαστούν για 7 μήνες στο πλαίσιο του προγράμματος και θα συμμετέχουν στην κατάρτιση για ένα μήνα. Οι ωφελούμενοι άνω των 55 ετών θα εργαστούν για 8 μήνες.
Ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει το μισθολογικό κόστος των ωφελούμενων, που θα απασχολήσει ο κάθε φορέας καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθαρίζεται ότι οι καθαρές ημερήσιες αμοιβές των ωφελούμενων ορίζονται στο 1/25 του καθαρού ποσού του εκάστοτε ισχύοντος κατώτατου μηναίου μισθού και δεν μπορούν να υπερβαίνουν το καθαρό ποσό του κατώτατου μισθού.
37ος Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών, Αθήνα, 10 Νοεμβρίου, 2019 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.11.2021
Ελλάδα
Μαραθώνιος: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Σαββατοκύριακου - Αλλαγές σε μετρό και τραμ

Τι δηλώνει ο υπουργός Εργασίας

«Ένα νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έρχεται να ενισχύσει τους Δήμους, ιδιαίτερα εκείνους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, αλλά και τις Περιφέρειες και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας. Ένα πρόγραμμα απασχόλησης για τους ανέργους όλων των ηλικιών, που ταυτόχρονα καλύπτει στην πράξη, τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. 25.000 πολίτες, κυρίως μακροχρόνια άνεργοι, θα προσφέρουν πολύτιμη εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες σε όλη τη χώρα. Αυτή τη φορά δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα αντικείμενα κατάρτισης των συμμετεχόντων, που μαζί με την κοινωφελή εργασία τους, θα αναβαθμίσουν την ικανότητά τους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала