Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOCΥποψήφια στις Πανελλήνιες Εξετάσεις
Υποψήφια στις Πανελλήνιες Εξετάσεις - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.11.2021
Τα Πανεπιστήμια θα ορίζουν τους συντελεστές βαρύτητας στα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στο πλαίσιο του νέου τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ από το 2022.
Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στα ΑΕΙ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2022 καθώς στο επίκεντρο θα βρεθούν οι συντελεστές βαρύτητας για τα τέσσερα μαθήματα, οι οποίοι ορίζονται ξεχωριστά από τα 461 τμήματα των Πανεπιστημίων.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», ομοειδή επιστημονικά τμήματα έχουν επιλέξει διαφορετικούς συντελεστές δημιουργώντας ένα νέο τοπίο, μία νέα προς επίλυση εξίσωση, στον υπολογισμό των μονάδων για την εισαγωγή των υποψηφίων.
Έτσι, τα ίδια τα Πανεπιστήμια θα ορίζουν τους συντελεστές βαρύτητας στα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με βάση το κύριο γνωστικό τους αντικείμενο.
Σύμφωνα με παραδείγματα της εφημερίδας, η Οδοντιατρική του ΕΚΠΑ δίνει 25% συντελεστή βαρύτητας για όλα τα μαθήματα ενώ η αντίστοιχη του ΑΠΘ όρισε 20% για τη Γλώσσα, 25% για τη Φυσική και τη Χημεία, με πιο απαιτητική τη Βιολογία στο 30%.
Το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΟΠΑ όρισε 25% για τα Μαθηματικά ενώ το αντίστοιχο της Θράκης το «αναβαθμίζει» σε 28%.
Μαθητές σε τάξη  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.10.2021
Ελλάδα
Πανελλήνιες 2022: Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις φέτος - Επιστρέφουν τα Λατινικά
Η Νομική Αθηνών επίσης δίνει ένα «διπλωματικό» 25% και στα τέσσερα μαθήματα αλλά η Νομική του ΑΠΘ ορίζει 30% σε Γλώσσα και Αρχαία και «μόλις» 20% σε Ιστορία και Λατινικά. Οι Ιατρικές ΕΚΠΑ και ΑΠΘ ομονοούν. «Ναι» σε όλα από 25%.
Στις σχολές του ΕΜΠ η εικόνα των συντελεστών καταγράφεται σαφώς πιο πλουραλιστική.
Σύμφωνα με αναλυτές που μιλούν στην εφημερίδα, με τον νέο τρόπο υπολογισμού τα κομπιουτεράκια των υποψηφίων θα «πάρουν φωτιά» καθώς «ο υποψήφιος θα έχει διαφορετικό αριθμό μορίων εισαγωγής σε κάθε τμήμα του επιστημονικού του πεδίου».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала