Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Χλιδάτο ξενοδοχείο απέλυσε "Michelin-άτο" σεφ γιατί θα άλλαζε το μενού σε εντελώς βίγκαν

CC0 / / Κουζίνα εστιατορίου
Κουζίνα εστιατορίου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.11.2021
Βρείτε μας
«Για μένα το μέλλον είναι βασισμένο στα φυτά. Αυτή είναι η αποστολή μας και αυτό που υπερασπίζουμε ως εταιρεία» έγραψε ο γνωστός σεφ Ντάνιελ Χαμ στον λογαριασμό του στο Instagram
Ο βραβευμένος σεφ του εστιατορίου Davies and Brook στο πεντάστερο ξενοδοχείο Claridge's στο Λονδίνο, Ντάνιελ Χαμ, δεν θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής, μιας και η διοίκηση αρνήθηκε να του επιτρέψει να αναμορφώσει το μενού αφαιρώντας τα πιάτα με κρέας, καθιστώντας το εξ’ ολοκλήρου βίγκαν.
Με μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, το ξενοδοχείο ανακοίνωσε την «από κοινού απόφαση» να χωρίσουν τους δρόμους τους με τον Ντάνιελ Χαμ, αναγνωρισμένο σεφ και ιδιοκτήτη του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Davies and Brook.
«Σεβόμαστε και αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη μαγειρική κατεύθυνση ενός μενού πλήρως προσανατολισμένου στα φυτά που ο Ντάνιελ αποφάσισε να εναγκαλιστεί και να υπερασπιστεί και τώρα θέλει να παρουσιάσει στο Λονδίνο» σχολίασε το ξενοδοχείο.
«Ωστόσο, δεν είναι αυτό το μονοπάτι που εμείς επιθυμούμε να ακολουθήσουμε στο ξενοδοχείο Claridge's επί του παρόντος» συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, ο σεφ με προσωπική ανακοίνωση στον λογαριασμό του στο Instagram ο Ντάνιελ Χαμ τόνισε πως: «ο κόσμος αλλάζει και πρέπει κι εμείς να αλλάξουμε μαζί του».
Μπέργκερ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.11.2021
Άντρας έμαθε να μαγειρεύει στο lockdown: Πλέον είναι viral στα social κι έβγαλε βιβλίο συνταγών
«Για μένα, το μέλλον είναι βασισμένο στα φυτά. Αυτή είναι η αποστολή μας και αυτό που πρεσβεύουμε ως εταιρεία» έγραψε ο βραβευμένος σεφ.
Ο Χαμ θα παραμείνει στη διοίκηση του εστιατορίου μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, ενώ το ξενοδοχείο Claridge's δεν έχει διευκρινίσει ακόμα ποιος πρόκειται να τον αντικαταστήσει.
Υπό το ίδιο πρίσμα, ο αναγνωρισμένος σεφ, τον περασμένο Ιούνη, επαναπροσδιόρισε το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριό του «Eleven Madison Park» στη Νέα Υόρκη, με ένα πλήρως βίγκαν μενού.
Την ίδια στιγμή, ο σεφ ανέφερε ότι το να εξαλείψει τα ζωικά προϊόντα ήταν ένα «ρίσκο που άξιζε τον κόπο», επισημαίνοντας τις ποικίλες δυνατότητες μιας κουζίνας εξ’ ολοκλήρου βασισμένης στα φυτά και σημειώνοντας ότι η εμπειρία που προσφέρει το εστιατόριο στους πελάτες του «ξεπερνά αυτό που υπάρχει στο πιάτο».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала