Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα MyΘέρμανση - Πώς θα κάνετε την αίτηση

CC0 / / Καλοριφέρ
Καλοριφέρ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.11.2021
Βρείτε μας
Η βάση υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης αυξάνεται κατά 36%, δηλαδή από τα 220 ευρώ που ήταν πέρυσι στα 300 φέτος - Στις 15 Δεκεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία.
Σε λειτουργία τέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (15/11), η ειδική πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης.
Από την υπηρεσία της ΑΑΔΕ μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλετε αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης ή αν θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.
Για τα υπόλοιπα καύσιμα, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα-πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης), μπορείτε να υποβάλετε στοιχεία των παραστατικών αγοράς, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.
Αναλυτικά τα βήματα που πρέπει κάνει ο κάθε ενδιαφερόμενος:
1.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος.
2.
Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία.
3.
Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.
4.
Επιλέγω είδος καυσίμου.
5.
Συμπληρώνω τον αριθμό παροχής ρεύματος.
6.
Επιλέγω οικισμό.
7.
Συμπληρώνω τα τ.μ. της κατοικίας.
8.
Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE.
Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 30 Νοεμβρίου, ενώ έως τις 10 Δεκεμβρίου τα νοικοκυριά που είχαν λάβει πέρυσι το επίδομα θα εισπράξουν ως προκαταβολή το ποσό που τους καταβλήθηκε για τη σεζόν 2020-2021.
Στις 30 Δεκεμβρίου θα λάβουν το υπόλοιπο ποσό του επιδόματος που δικαιούνται μετά και την υποβολή των τιμολογίων, ενώ παράλληλα θα πληρωθούν οι νέοι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης. Σημειώνεται πως και φέτος για να λάβει κάποιος το σύνολο του επιδόματος, θα πρέπει να έχει κάνει αγορά καυσίμου τουλάχιστον διπλάσιας αξίας.
Όσοι θα έχουν καλύψει το σύνολο των τιμολογίων που χρειάζεται, θα λάβουν όλο το επίδομα που δικαιούνται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν συμπληρωματικά τιμολόγια ως το τέλος της χειμερινής σεζόν, τον Απρίλιο.
Η φερόμενη ως δράστρια των πυροβολισμών στο Χαλάνδρι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.11.2021
Ελλάδα
Χαλάνδρι: Νέες αποκαλύψεις για τη 49χρονη εικαστικό - Ο λευκός γάμος με τον ναυτικό και οι απειλές
Η βάση υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης αυξάνεται φέτος κατά 36%, όπως και το ποσό για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά, κατά 49% για τις οικογένειες με ένα παιδί, κατά 59% για όσους έχουν δύο παιδιά και κατά 68% για τις οικογένειες με 3 παιδιά.
Το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 έως 750 ευρώ.
Το κονδύλιο του επιδόματος για τη σεζόν 2021-2022 θα ανέλθει συνολικά σε 168 εκατ. ευρώ από 84 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα 90 εκατ. ευρώ θα δοθούν από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, ενώ με βάση τα νέα δεδομένα τα νοικοκυριά θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Επίδομα θέρμανσης: Υπολογισμός

Το βασικό ποσό επί του οποίου θα υπολογιστεί το επίδομα θέρμανσης αυξάνεται φέτος στα 300 ευρώ από 220 που ήταν πέρυσι.
Το τελικό ποσό του επιδόματος που δικαιούται κάθε νοικοκυριό προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 300 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62, που έχει καθοριστεί ανάλογα με το ψύχος που επικρατεί στον οικισμό που βρίσκεται η κύρια κατοικία του. Το ποσό που προκύπτει από τον παραπάνω πολλαπλασιασμό θα προσαυξάνεται κατά 20% (αντί για 10% πέρυσι) για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Επίδομα θέρμανσης: Κριτήρια

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:
Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει, οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.
Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι, οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ. Έτσι το εισοδηματικό όριο αυξάνεται σε 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο, 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα, 29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα.
Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα θα χορηγείται στους δικαιούχους, εφόσον καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) για τις ανάγκες θέρμανσης των ακινήτων τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.
Για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση η κύρια κατοικία να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 3.500 κατοίκων.

Προθεσμίες για την υποβολή της αίτησης

Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα-πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022
Ειδικά, για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1/10/2021 έως 31/3/2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала