Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Επικοινωνία Πούτιν-Μακρόν για την εκτόνωση της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας

© Sputnik / Ilya Pitalev / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΒλαντίμιρ Πούτιν - Εμανουέλ Μακρόν
Βλαντίμιρ Πούτιν - Εμανουέλ Μακρόν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.11.2021
Βρείτε μας
Επί τάπητος τέθηκαν και οι απειλές του Μινσκ να εμποδίσει την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Τηλεφωνική επικοινωνία με βασικό θέμα τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας είχαν τη Δευτέρα (15/11) ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Εμανουέλ Μακρόν.
Παράλληλα, επί τάπητος τέθηκαν και οι απειλές του Μινσκ να εμποδίσει την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία διήρκεσε μία ώρα και 45 λεπτά. Το κύριο θέμα της συνομιλίας ήταν η Λευκορωσία. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη μεταναστευτική κρίση και τις απειλές της Λευκορωσίας να εμποδίσει την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή από το Παλάτι των Ηλυσίων.
«Ο Μακρόν εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην Πολωνία για την κατάσταση με τους μετανάστες στα σύνορα και την προθυμία να βοηθήσει, εάν χρειαστεί» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Πούτιν, μιλώντας για τις απειλές του Μινσκ όσον αφορά στη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, παραδέχτηκε ότι αυτό θα ήταν κακό τόσο για την Gazprom όσο και για τη Ρωσία.
Μακρόν και Πούτιν συμφώνησαν πάντως για την ανάγκη αποκλιμάκωσης της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία, αλλά και ότι το φυσικό αέριο δεν μπορεί να γίνει «όμηρος της κρίσης» αυτής, υπογραμμίζοντας επίσης την ανάγκη ενίσχυσης της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ο Πούτιν διεμήνυσε ακόμα στον Γάλλο Πρόεδρο ότι κατανοεί την ανάγκη να τερματιστεί η μεταναστευτική κρίση.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι δυο ηγέτες συζήτησαν για την Ουκρανία, τη Λιβύη και το Μάλι.
Βλαντίμιρ Πούτιν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.11.2021
Κόσμος
Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει στη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα Λευκορωσίας - Πολωνίας

Άμεσος διάλογος Ε.Ε.-Λευκορωσίας για τους μετανάστες

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ακόμα τη σημασία να συζητηθεί η μεταναστευτική κρίση απευθείας μεταξύ της ηγεσίας των χωρών της Ε.Ε. και της Λευκορωσίας, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
«Συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση στα σύνορα της Λευκορωσίας με τις χώρες της Ε.Ε. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας επέστησε την προσοχή, ειδικότερα, στην εξαιρετικά σκληρή μεταχείριση των προσφύγων από τους Πολωνούς συνοριοφύλακες. Έχοντας μιλήσει για τη μεταναστευτική κρίση με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε τη σημασία της συζήτησης των προβλημάτων που έχουν προκύψει απευθείας μεταξύ των ηγεσιών των χωρών της Ε.Ε. και της Λευκορωσίας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ρωσία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα «για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της κατάστασης και να εφαρμόσει με συνέπεια τις τριμερείς συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί με τη ρωσική μεσολάβηση».
Πούτιν και Μακρόν τόνισαν ακόμα τη σημασία της διατήρησης της θετικής δυναμικής στη διαδικασία της πολιτικής διευθέτησης στη Λιβύη.
«Οι Πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας σημείωσαν την επιτυχή διεξαγωγή της Διεθνούς Διάσκεψης για τη Λιβύη στο Παρίσι, τόνισαν τη σημασία της διατήρησης θετικής δυναμικής στη διαδικασία της επίμονης συνεργασίας με τα λιβυκά κόμματα βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν στο εν λόγω φόρουμ» σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.
Επιπλέον, με πρωτοβουλία του Εμανουέλ Μακρόν, θίχτηκε και η κατάσταση στο Μάλι.
Οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν, τέλος, να διατηρήσουν στενή προσωπική επαφή στο μέλλον.
Βλαντίμιρ Πούτιν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.11.2021
Κόσμος
Πούτιν: Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας είναι μία επικίνδυνη πρόκληση

Έθεσε θέμα… ΗΠΑ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν παρέλειψε επίσης να επιστήσει την προσοχή του Γάλλου ομολόγου του στον προκλητικό χαρακτήρα των ασκήσεων που διεξάγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένοι από τους συμμάχους τους στη Μαύρη Θάλασσα.
«Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν δυσαρέσκεια για την έλλειψη προόδου στη διευθέτηση της εσωτερικής ουκρανικής σύγκρουσης. Σημειώθηκε ότι η κατάσταση γύρω από το Ντονμπάς χειροτέρευσε ακόμα περισσότερο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέστησε την προσοχή στον προκλητικό χαρακτήρα των ασκήσεων μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένους συμμάχους τους στη Μαύρη Θάλασσα, γεγονός που αυξάνει τις εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ» τονίζει το Κρεμλίνο.
Ο Πούτιν έκανε επίσης λόγο για καταστροφική πολιτική του Κιέβου, το οποίο συνεχίζει να διαταράσσει τις συμφωνίες του Μινσκ.
«Αυτό αποδεικνύεται από την πρόσφατη χρήση επιθετικών drones από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πούτιν στον Μακρόν.

Ικανοποίηση για τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δυο Πρόεδροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας και της Γαλλίας στις 12 Νοεμβρίου.
«Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την τακτική συνεδρίαση του Ρωσο-Γαλλικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 12 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών. Οι Πρόεδροι τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης του διαλόγου για στρατιωτικοπολιτικά ζητήματα, καθώς και άλλα σημαντικά θέματα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίκαιρα θέματα της διμερούς και διεθνούς ατζέντας, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала