Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Μάτια: Η σωστή απόσταση από την οθόνη του υπολογιστή

Τηλεργασία  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.11.2021
Βρείτε μας
Όλοι πλέον κάνουμε δουλειές μπροστά από τον υπολογιστή. Ποια είναι όμως η απόσταση που πρέπει να έχει η οθόνη από τα μάτια μας για να μην τα επηρεάζει αρνητικά.
«Οι άνθρωποι, κατά μέσο όρο, περνούν 6 - 7 ώρες την ημέρα μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή. Για να μην εμφανιστούν διάφορα προβλήματα όρασης στο μέλλον, πρέπει να βρίσκεστε σε απόσταση 50-60 εκατοστών από την οθόνη» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Sputnik ο Διδάκτωρ Ιατρικών Επιστημών, οφθαλμίατρος Σεργκέι Χομιακόφ.
«Η οθόνη του υπολογιστή πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 50-60 εκατοστών από τα μάτια σας, την ίδια στιγμή που τα μάτια πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία με την πάνω πλευρά της οθόνης. Εάν εργάζεστε σε φορητό υπολογιστή ή tablet με διαγώνιο οθόνης 10-12 ιντσών, τότε η απόσταση μπορεί να είναι ίση με την απόσταση από τον αγκώνα μέχρι τον αντίχειρα ή κατά μέσο όρο 40-45 εκατοστά» εξήγησε ο καθηγητής.
Μάτι ενός άνδρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.05.2021
Κόσμος
Πρωτοποριακή θεραπεία: Γιατροί αποκατέστησαν την όραση άνδρα χρησιμοποιώντας τη γενετική
Σημείωσε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλη προσοχή όχι στο επίπεδο φωτισμού, αλλά στη φασματική σύνθεση του φωτός.
«Η όρασή μας έχει εξελιχθεί στις συνθήκες του φυσικού φάσματος του λευκού φωτός, το οποίο σχηματίζεται μετά το πέρασμα του ηλιακού φωτός από την ατμόσφαιρα. Συνεπώς, οι πιο αποδεκτές για τα μάτια μας πηγές φωτός είναι αυτές που εκπέμπουν το φυσικό φάσμα. Ο δείκτης παλμών φωτός είναι επίσης πολύ σημαντικός, για αυτόν τον λόγο πρέπει να επιλέξετε λάμπες με μηδενικούς παλμούς. Ένα τέτοιο είδος φωτισμού κουράζει λιγότερο τα μάτια και το οπτικό σύστημα στο σύνολό του» πρόσθεσε ο Σεργκέι Χομιακόφ.
Διευκρίνισε ότι όσον αφορά τις τεχνητές πηγές φωτός, αυτά τα κριτήρια πληρούν οι επαγωγικοί λαμπτήρες, οι λαμπτήρες πυρακτώσεως και ορισμένοι σύγχρονοι λαμπτήρες LED.
Η πηγή φωτός όταν εργάζεστε στον υπολογιστή πρέπει να είναι στο βάθος και διάχυτη. Η φωτεινή ροή που εκπέμπεται από έναν λαμπτήρα 60 watt είναι αρκετή. Αυτό ισούται με περίπου 600 lumens.
Το κακάο μπορεί να βελτιώσει την οπτική οξύτητα. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.09.2021
Πώς το κακάο μπορεί να βελτιώσει την όραση
Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι ενημερώνονται για τα πάντα σχεδόν μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους.
Όταν διαβάζετε και εργάζεστε σε υπολογιστή, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι το φόντο από το οποίο διαβάζει ένα άτομο. Το βέλτιστο φόντο πρέπει να είναι κιτρινωπό και να έχει μαύρα γράμματα για αντίθεση.
Το χρώμα φόντου της οθόνης μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με την ώρα της ημέρας.
«Το βράδυ είναι καλύτερο να διαβάζετε με ζεστό φως, αλλά τα άτομα με προβλήματα όρασης, κατά την ανάγνωση, θα είναι πιο άνετα με το κρύο φως, το οποίο περιέχει περισσότερες μπλε ακτίνες» κατέληξε ο Σεργκέι Χομιακόφ.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала