Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Δημοσκόπηση ANT1: Πόσοι ανεμβολίαστοι σκέφτονται να εμβολιαστούν-Τι λένε οι πολίτες για τα κρούσματα

© AP Photo / Michael VaraklasΆνθρωποι με μάσκες στο Μοναστηράκι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού
Άνθρωποι με μάσκες στο Μοναστηράκι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.11.2021
Από το σύνολο των ανεμβολίαστων πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Marc, πάνω από 32% δηλώνει ότι προγραμματίζει/σκέφτεται να κάνει το εμβόλιο.
Ένας στους τρεις ανεμβολίαστους πολίτες σκέφτεται να εμβολιαστεί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Marc που μετέδωσε ο ANT1, τη στιγμή που σχεδόν το 70% φαίνεται αμετάπειστο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που μεταδόθηκε σήμερα, το 74% των πολιτών που ερωτήθηκαν, έχουν κάνει και τις δύο ή τρεις δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, ενώ το 14,1% δηλώνει ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο και δεν προτίθεται να το κάνει.
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στον ανεμβολίαστο πληθυσμό, το 32,1% δηλώνει ότι προγραμματίζει/σκέφτεται να κάνει το εμβόλιο (έναντι 26% πριν από έναν μήνα), ενώ το 67,8% απαντά ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο (έναντι ποσοστού 74% τον Οκτώβριο).
Εντωμεταξύ, σε ό,τι αφορά στη γνώμη των πολιτών για την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, το 53,6% εκτιμά ότι η έξαρση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν τηρούνται από όλους τα μέτρα προφύλαξης, αλλά και στον χαμηλό εμβολιασμό.
Εντωμεταξύ, το 32,2% θεωρεί ως αιτία της αύξησης των κρουσμάτων το ότι η πολιτεία δεν έχει λάβει σωστά μέτρα, ενώ ένα 11,3% αποδίδει την πρόσφατη «έκρηξη» και στους δύο παραπάνω παράγοντες.
Σχετικά με την ενεργειακή κρίση και τον χρονικό ορίζοντα που αυτή θα έχει, το 17,2% απάντησε πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει για κάποιους μήνες, ενώ το 74,5% εκτιμά πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει πολύ περισσότερο.
Σε ό,τι αφορά την επίδραση της ενεργειακής κρίσης στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, το 6,4% δηλώνει ότι το νοικοκυριό δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις, το 37,4% ότι οι ανατιμήσεις θα δυσκολέψουν την κατάσταση, αλλά το νοικοκυριό θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτές, ενώ το 44,7% των ερωτηθέντων σημειώνει ότι θα αναγκαστεί να περιορίσει αγαθά για την κάλυψη βασικών αναγκών και το 10,5% τονίζει ότι δεν θα μπορέσει καθόλου να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες του.
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.11.2021
Ελλάδα
Θεοδωρίδου: Ο κορονοϊός θα μείνει μαζί μας – Πιθανή η ετήσια αναμνηστική δόση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала