Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Η επικίνδυνη ασθένεια που μπορεί να την μπερδέψουμε με κορονοϊό

CC0 / / Γρίπη
Γρίπη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.11.2021
Βρείτε μας
Η τουρκική εφημερίδα «Sabah» προσδιόρισε τα χαρακτηριστικά μιας ασθένειας που μπορεί εύκολα να συγχέεται με την COVID-19.
Η λοιμώδης μονοπυρήνωση που προκαλείται από τον ιό Epstein-Barr έχει συμπτώματα παρόμοια τόσο με τις εποχιακές λοιμώξεις όσο και με την COVID-19, γράφει η τουρκική εφημερίδα «Sabah».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βασική διαφορά μεταξύ της λοιμώδους μονοπυρήνωσης και άλλων λοιμώξεων είναι η αύξηση των λεμφαδένων. Επιπλέον, συμπτώματα όπως οίδημα των αμυγδαλών και βλάβη στο ήπαρ και τη σπλήνα είναι πολύ συχνά.
Ιός, εικόνα αναπαράστασης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.06.2021
Κόσμος
Κορονοϊός: Τι διαφορά έχουν τα αντισώματα μετά το εμβόλιο από εκείνα μετά τη λοίμωξη

Πώς κολλάμε λοιμώδη μονοπυρήνωση

Η κύρια πηγή εξάπλωσης του ιού Epstein-Barr από άτομο σε άτομο είναι τα σωματικά υγρά, ιδιαίτερα το σάλιο. Μπορείτε επίσης να κολλήσετε τον παθογόνο ιό μέσω μετάγγισης μολυσμένου αίματος ή μεταμόσχευσης μολυσμένου οργάνου.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ασθένεια αναπτύσσεται πολύ αργά. Έτσι, συμπτώματα όπως πυρετός, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, πόνοι στο σώμα και αδυναμία, εξάνθημα και λεμφικό οίδημα μπορούν να εμφανιστούν τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά τη μόλυνση.
«Κατά την περίοδο εξάπλωσης του κορονοϊού, δεν είναι εύκολο να διαγνωστεί η λοιμώδης μονοπυρήνωση. Η διαφορά της από τις άλλες λοιμώξεις μπορεί να γίνει κατανοητή από τη μεγέθυνση των λεμφαδένων, των αμυγδαλών, του ήπατος και της σπλήνας» γράφει η Sabah.
Νοσοκομείο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.12.2020
Τι είναι η νόσος Κawasaki, τα συμπτώματα και η ενδεχόμενη σχέση με τον κορονοϊό

Πώς θα προστατευτούμε από τη λοιμώδη μονοπυρήνωση

Ο κύριος τρόπος προστασίας από λοιμώδη μονοπυρήνωση είναι η προσοχή στην ατομική υγιεινή, το συχνό πλύσιμο χεριών, η μη χρήσης κοινών αντικειμένων και ο περιορισμός των στενών επαφών.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ασθένειας, είναι σημαντικό να περιοριστούν η σωματική δραστηριότητα και τα αθλήματα επαφής (πολεμικές τέχνες, ομαδικά παιχνίδια κ.λπ.), καθώς η λοιμώδης μονοπυρήνωση προκαλεί μεγέθυνση της σπλήνας και οι έντονες ασκήσεις μπορούν να τη βλάψουν.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала