Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Αυτά είναι τα τρόφιμα που προκαλούν φλεγμονές και ακμή στο δέρμα

CC0 / / Νεαρή γυναίκα
Νεαρή γυναίκα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.11.2021
Βρείτε μας
Η διατροφολόγος Ζουραβλιόβα θεωρεί ότι η ζάχαρη και τα γαλακτοκομικά προϊόντα προκαλούν φλεγμονές στο δέρμα και ακμή.
Η διατροφολόγος Κριστίνα Ζουραβλιόβα ανέφερε στο Sputnik τις βασικές κατηγορίες τροφίμων που επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση του δέρματος. Σύμφωνα με την ειδικό, στις πρώτες θέσεις στη λίστα βρίσκονται η ζάχαρη και τα γλυκά.
«Προκαλούν αύξηση των επιπέδων της ινσουλίνης και του σακχάρου στο αίμα, δημιουργώντας φλεγμονή και αυξημένη έκκριση παραγωγής σμήγματος που οδηγεί σε ακμή» επισήμανε η Ζουραβλιόβα.
Στη συνέχεια η διατροφολόγος αναφέρθηκε στα γαλακτοκομικά προϊόντα.
«Η λακτόζη είναι το σάκχαρο του γάλακτος, το οποίο βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στο ξινόγαλα και ανήκει στην ομάδα των δισακχαριτών. Μεταφέρει στο γάλα τη γλυκιά του γεύση. Η λακτόζη "τροφοδοτεί" τα ευκαιριακά παθογόνα της χλωρίδας του ανθρώπου, με αποτέλεσμα να προκαλεί δερματικά προβλήματα, καντιντίαση και άλλες ασθένειες» προειδοποίησε η διατροφολόγος.
Γυναίκα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.10.2021
Τα 5 τρόφιμα για να έχετε ένα λαμπερό και υγιές δέρμα
«Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν αυξητικό παράγοντα τύπου ινσουλίνης, προκαλούν αύξηση της τεστοστερόνης που οδηγεί σε αύξηση της ινσουλίνης, η οποία αυξάνει την ποσότητα διυδροτεστοστερόνης. Η διυδροτεστοστερόνη προκαλεί προβλήματα στο δέρμα και τα μαλλιά. Επομένως, άνθρωποι με ακμή, καντιντίαση, ατοπική δερματίτιδα και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών δεν πρέπει να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα. Πρέπει επίσης να αποκλειστεί από τη διατροφή σε περίπτωση δερματικών προβλημάτων» τόνισε η Ζουραβλιόβα.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала