Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Φλεβική θρόμβωση: Τα σημάδια στο πόδι που πρέπει να σας αφυπνίσουν

© Φωτογραφία : Pixabay/Narupon PromvichaiΘρόμβωση
Θρόμβωση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.11.2021
Βρείτε μας
Ο όρος εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση ή φλεβοθρόμβωση αναφέρεται στη θρόμβωση του αίματος μέσα στις εν τω βάθει φλέβες. Συγκεκριμένα, είναι ένας θρόμβος αίματος σε μια φλέβα που μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρος. Δείτε τα έξι σημάδια πρώιμου σταδίου στο πόδι σας και δώστε προσοχή προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα πνευμονικής εμβολής.
Η φλεβική θρόμβωση είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση που συμβαίνει όταν ένας θρόμβος αίματος σχηματίζεται βαθιά μέσα στο σώμα. Η θρόμβωση εμφανίζεται συνήθως στα πόδια, αλλά μπορεί επίσης να αναπτυχθεί και σε άλλες περιοχές του σώματος.
Όπως και να έχει, είναι μια σοβαρή κατάσταση και μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ιατρική έκτακτη ανάγκη, οπότε κάποια σημάδια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η Κλινική Μάγιο και το NHS αποκάλυψαν τα σημάδια στα οποία όλοι μας πρέπει να δίνουμε τη δέουσα προσοχή.
Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, επίσης γνωστή ως DVT, είναι ένας θρόμβος αίματος σε μία από τις βαθιές φλέβες που εμφανίζεται στα πόδια, τη λεκάνη, τα χέρια ή την κοιλιά. Εάν ο θρόμβος αίματος είναι μεγάλος και εμφανής ή μπλοκάρει εντελώς τη φλέβα σας, θα δείτε κάποια συμπτώματα.

Τα συμπτώματα της φλεβικής θρόμβωσης

Παλλόμενος πόνος ή κράμπες στο ένα πόδι (σπάνια και στα δύο πόδια), συνήθως στη γάμπα ή στον μηρό
Πρήξιμο στο ένα πόδι (σπάνια και στα δύο πόδια)
Ζεστό δέρμα γύρω από την επώδυνη περιοχή
Κόκκινο ή σκουρόχρωμο δέρμα γύρω από την επώδυνη περιοχή
Πρησμένες φλέβες που είναι σκληρές ή πονούν όταν τις αγγίζετε
Πόνος και ευαισθησία, συνήθως στη γάμπα ή στο εσωτερικό του μηρού
Το εμβόλιο της AstraZeneca - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.06.2021
Ελλάδα
Θρόμβωση: Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνει κάποιος που εμφάνισε συμπτώματα - Τα επόμενα βήματα

Η επίσκεψη στον γιατρό και η θεραπεία

Πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας επειγόντως εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε από τα συμπτώματα της φλεβικής θρόμβωσης.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα συμπτώματα συμβαίνουν επίσης στο χέρι ή την κοιλιά εάν εκεί βρίσκεται ο θρόμβος αίματος.
Θα χρειαστείτε θεραπεία για να σταματήσετε τον θρόμβο αίματος καθώς αν εξελίσσεται και κινείται, θα μπορούσε δυνητικά να αποβεί θανατηφόρος.
Ο γιατρός σας θα ρωτήσει για τα συμπτώματα και το ιατρικό ιστορικό σας και θα σάς εξετάσει για να διαπιστώσει αν πάσχετε από φλεβική θρόμβωση.
Στη συνέχεια, πιθανότατα να χρειαστείτε μια εξέταση αίματος και έναν υπέρηχο φλέβας ποδιών.
Εάν διαγνωστείτε με DVT, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει αντιπηκτικά, ηπαρίνη ή βαρφαρίνη για να σταματήσει η επιδείνωση της κατάστασης και να μειωθεί ο κίνδυνος πνευμονικής εμβολής.
Δεν θα εμφανίσουν όλοι συμπτώματα με εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση. Στην πραγματικότητα, τα συμπτώματα εμφανίζονται μόνο τα μισά απ' αυτά, με την πάθηση να γίνεται αντιληπτή όταν έχει αναπτυχθεί και πρόκειται να προκαλέσει πνευμονική εμβολή.
Αυτό συμβαίνει όταν ένας θρόμβος ταξιδεύει στον πνεύμονα από τον τόπο που σχηματίστηκε και εγκαθίσταται όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.co.uk.
Μια πνευμονική εμβολή είναι μια πολύ σοβαρή έκτακτη ανάγκη, οπότε είναι σημαντικό να αποτρέψετε την DVT άμεσα για να μειώσετε τον κίνδυνο να καταλήξετε σε αυτήν την απειλητική για τη ζωή κατάσταση.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала