Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Black Friday: Μια εβδομάδα από την Παρασκευή των προσφορών - Τι πρέπει να προσέξετε

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas/SOOCBlack Friday
Black Friday - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.11.2021
Ετοιμαστείτε να κυνηγήσετε τις χαμηλότερες τιμές για τη Black Friday 2021.
Μόλις μια εβδομάδα έχει απομείνει για τη φετινή Black Friday, τη γιορτή όλων των καταναλωτών με φοβερές εκπτώσεις σε κάθε είδους προϊόντα.
Η Βlack Friday προέρχεται από τις ΗΠΑ και συνήθως πέφτει την επόμενη ημέρα από την γιορτή των Ευχαριστιών, δηλαδή την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου.
Για φέτος, η ημέρα αυτή είναι η Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης εμπορικής περιόδου.
Συνήθως, οι προσφορές αφορούν σε ηλεκτρονικά είδη, αλλά πλέον έχουν επεκταθεί και σε άλλα είδη και κλάδους του εμπορίου.
Πάντως, ήδη έχουν αρχίσει οι προσφορές και οι εκπτώσεις στις διαδικτυακές ιστοσελίδες πολλών καταστημάτων τόσο με ηλεκτρονικά είδη όσο και με ρούχα και άλλα. Βέβαια, ανήμερα της Black Friday οι προσφορές αναμένεται να κορυφωθούν και τα μαγαζιά να γεμίσουν με καταναλωτές.
Μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες γνωστών πολυκαταστημάτων για να δείτε τις προσφορές και - γιατί όχι; - να αγοράσετε κάτι από τώρα.
Μην ξεχάσετε, τέλος, ότι και να μην προλάβετε τη Black Friday, τη Δευτέρα που ακολουθεί (29 Νοεμβρίου) έχουμε τη Cyber Monday, με τις τιμές να είναι πολύ χαμηλές σε ηλεκτρονικά είδη και γενικά για τις αγορές μέσω διαδικτύου.

Black Friday: Τι πρέπει να προσέξετε

Για την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία των καταναλωτών αλλά και για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει η αγορά κατά την Black Friday, ο «Συνήγορος του Καταναλωτή» και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας συστήνουν στους καταναλωτές τα ακόλουθα:
1. Να προσέχουν κατά την ηλεκτρονική εγγραφή τους σε ενημερωτικά δελτία (newsletters), με τα οποία καλούνται να δηλώσουν έγκαιρα τις προτιμήσεις τους σε συγκεκριμένα προϊόντα και να ενημερωθούν, έτσι, νωρίτερα για τις εκπτώσεις που θα γίνουν σε αυτά.
Ιδίως, να είναι επιφυλακτικοί με τις προσωπικές πληροφορίες που χορηγούν μέσω αυτών των newsletters, δεδομένου ότι αποτελούν, στην ουσία, μορφή ηλεκτρονικού μάρκετινγκ και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους προμηθευτές για τη δημιουργία προσωποποιημένων προφίλ πελατών και για τη διενέργεια εξατομικευμένων προωθητικών ενεργειών που τους ακολουθούν παντού κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.
2. Να διαχωρίζουν τις αληθινές από τις εικονικές προσφορές, κάνοντας δική τους έρευνα αγοράς αρκετό διάστημα πριν για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν, σε συνδυασμό και με τη χρήση ειδικών εργαλείων που διατίθενται από ηλεκτρονικές πλατφόρμες σύγκρισης προϊόντων και πραγματοποίησης αγορών, τα οποία αναπαριστούν τη διαχρονική διακύμανση των τιμών.
Black Friday - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.10.2021
Ελλάδα
Οι αυξήσεις στην ενέργεια «παρασύρουν» εκπτώσεις και Black Friday; Τι φοβούνται οι έμποροι
3. Κατά την τοποθέτηση των παραγγελιών τους, να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση και σημασία, εκτός από την τιμή, και σε άλλες κρίσιμες πληροφορίες που σχετίζονται με την ταχύτητα παράδοσης των προϊόντων τους και συγκεκριμένα: (α) στη διαθεσιμότητα, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη εμπόδια και περιορισμούς που, σε διεθνές επίπεδο, επηρεάζουν την παραγωγή και διακίνηση των αγαθών, καθώς και (β) στον αναμενόμενο χρόνο αποστολής των προϊόντων μέσω των ταχυδρομικών παρόχων.
4. Να αποφεύγουν την αγορά προϊόντων, ακόμα κι αν πωλούνται σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές, από ηλεκτρονικά καταστήματα που διαθέτουν αμφίβολης νομιμότητας ιστοσελίδες (π.χ. δεν περιλαμβάνουν πλήρη στοιχεία έδρας και επικοινωνίας, περιέχουν «νεκρές» συνδέσεις/links ή συνδέσεις σε όρους χρήσης ή πολιτικής προστασίας απορρήτου με ασυνάρτητο παρεχόμενο, διοχετεύουν την επικοινωνία με τους καταναλωτές αποκλειστικά μέσω social media εφαρμογών, όπως viber, messenger, κ.λπ.).
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала