Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Καρδιακή προσβολή: Το «λεπτό» σημάδι στο στόμα σας που προειδοποιεί ότι βρίσκεστε σε κίνδυνο

© Φωτογραφία : CC0Καρδιά
Καρδιά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.11.2021
Βρείτε μας
Η καρδιακή προσβολή είναι μια από τις πιο επίφοβες καταστάσεις παγκοσμίως, αλλά μπορεί να προληφθεί. Τα σημάδια που υπαινίσσονται ένα περιστατικό τείνουν να εμφανίζονται γρήγορα. Μια συγκεκριμένη γεύση στο στόμα σας θα μπορούσε να είναι σημάδι επικείμενης καρδιακής προσβολής.
Η καρδιακή προσβολή βρίσκεται πίσω από μεγάλο αριθμό νοσηλειών στο Ηνωμένο Βασίλειο, στοιχίζοντας τη ζωή σε περίπου 160.000 ανθρώπους κάθε χρόνο. Σύμφωνα με πηγές, λιγότερο γνωστά σημάδια καρδιακής προσβολής μπορεί να προκύψουν στο στόμα. Η ξινίλα συχνά αναφέρεται ως σύμπτωμα δυσπεψίας και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Πότε παθαίνουμε καρδιακή προσβολή

Μια καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν η ροή του αίματος μέσω μιας στεφανιαίας αρτηρίας ξαφνικά εμποδίζεται, στερώντας από το ζωτικό όργανο πλούσια σε οξυγόνο θρεπτικά συστατικά.
Υπάρχουν διαφορετικές πιθανές αιτίες για αυτή την απόφραξη, αλλά γενικά, ένας θρόμβος αίματος προκαλεί ξαφνική απόφραξη.
Η πιο άμεση απόδειξη ότι τα κύτταρα στην καρδιά πεθαίνουν είναι ένας οξύς πόνος στο στήθος. Αυτός ο πόνος στο στήθος μπορεί μερικές φορές να συνοδεύεται από ξαφνική αδυναμία, εφίδρωση, ναυτία, έμετο, δύσπνοια ή ζαλάδα.
Πιεσόμετρο  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.11.2021
Υψηλή πίεση: Αυτή είναι η πιο απλή μέθοδος για να πέσει γρήγορα

Τα σημάδια

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ένα από τα λιγότερο γνωστά σημάδια καρδιακής προσβολής μπορεί να είναι μια ξαφνική ξινή γεύση στο στόμα.
Το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς δηλώνει ότι η ξινή γεύση είναι συνήθως ένα σημάδι δυσπεψίας - μια κατάσταση που έχει παρόμοια συμπτώματα με το έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Αλλά η ιστοσελίδα Doctors Hospital lists απαριθμεί το σύμπτωμα ως σημάδι καρδιακής προσβολής αναφέροντας: «Χρόνια ή σοβαρή δυσπεψία χωρίς ρέψιμο, καούρα, ναυτία ή ξινή γεύση στο στόμα».
Άλλα συμπτώματα που αναφέρονται στην ιστοσελίδα περιλαμβάνουν μια «αίσθηση πανικού με αίσθημα επικείμενης καταστροφής» και «ιδρώτας χωρίς προφανή λόγο».
Ενώ τα συμπτώματα είναι γενικά τα ίδια για τις γυναίκες και τους άνδρες, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να υποκύψουν σε ένα έμφραγμα, σύμφωνα με έρευνα.

Πώς να αποφύγετε μια καρδιακή προσβολή

Καταστάσεις όπως η υψηλή χοληστερόλη και η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι προάγγελοι καρδιακής προσβολής, αλλά και οι δύο είναι διαχειρίσιμες μέσω της διατροφής.
Η αποφυγή του κορεσμένου λίπους είναι υψίστης σημασίας, καθώς αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες να φράξει η χοληστερόλη τις αρτηρίες.
Άλλοι λιγότερο γνωστοί παράγοντες κινδύνου για καρδιακή προσβολή θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το άγχος.
Οι ερευνητές σε καρδιακά κέντρα έθεσαν την πρόσφατη αύξηση κατά 25% σε ασθενείς που νοσηλεύονται για καρδιακές προσβολές εξαιτίας του άγχους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.co.uk.
Το έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι ένας δυνητικά θανατηφόρος τύπος καρδιακής προσβολής που προκαλείται από μερικές αποφράξεις. Αυτή η σύνδεση είναι πιθανό να είναι η επίδραση του στρες στην αρτηριακή πίεση, η οποία είναι γνωστό σύμπτωμα για καρδιακή προσβολή.
«Το να είστε δραστήριοι ή να κάνετε τακτική άσκηση θα μειώσει την αρτηριακή σας πίεση διατηρώντας την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία σας υγιή», εξηγεί το NHS.
«Η τακτική άσκηση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, το οποίο θα σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση».
Το κάπνισμα είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακή προσβολή που αναφέρεται στην ιστοσελίδα του NHS, επειδή προκαλεί αθηροσκλήρωση και αυξάνει την αρτηριακή πίεση.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала