Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου: Τι είπαν για τα νέα μέτρα, πόσο θα διαρκέσουν

© Φωτογραφία : Dimitris Kapantais / SOOCΣυνάντηση της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, 19 Νοεμβρίου, 2021.
Συνάντηση της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, 19 Νοεμβρίου, 2021. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.11.2021
Βρείτε μας
Τις τελευταίες εβδομάδες σχεδόν 400.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού πρώτης δόσης, είπε ο πρωθυπουργός στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Κοινό μήνυμα για τη σημασία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού απέστειλαν σήμερα (19/11) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, τα οποία ανακοίνωσε χθες στο διάγγελμά του και τα οποία όπως ανέφερε, θα ισχύουν τουλάχιστον μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων, σημειώνοντας:
«Το κεντρικό μήνυμα το οποίο μετέφερα και χθες και το οποίο υπηρετούν και τα μέτρα που ανακοινώσαμε είναι προφανώς ότι πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας διότι αυτοί κινδυνεύουνε περισσότερο, να πείσουμε αυτούς οι οποίοι ακόμα δεν έχουν πειστεί να κάνουν την πρώτη δόση και να ενθαρρύνουμε –διότι εκεί εκ των πραγμάτων η προσπάθεια είναι πιο εύκολη– αυτούς οι οποίοι έχουν κάνει τις δύο πρώτες δόσεις να κάνουνε την αναμνηστική, τρίτη δόση. Γι' αυτό και προσδιορίσαμε ότι στο επτάμηνο θα λήγει ουσιαστικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αν και θεωρώ ότι όσοι έχουν κάνει την πρώτη και τη δεύτερη δόση δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ενθάρρυνση για να κάνουνε την τρίτη δόση».
«Ταυτόχρονα επιβάλλαμε κάποιους πρόσθετους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνοντάς τους να κάνουν το βήμα και να εμβολιαστούν. Θέλω να σας ενημερώσω ότι τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε μια σημαντική αύξηση ως προς το ενδιαφέρον και για πρώτη δόση αλλά και για αναμνηστική δόση, αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο μετά τις χθεσινές εξαγγελίες, και πιστεύω ότι θα κάνουμε σημαντικά βήματα προόδου τις επόμενες εβδομάδες να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το τείχος ανοσίας» ανέφερε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Κορονοϊός και διασκέδαση  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.11.2021
Ελλάδα
Νέα μέτρα: Πώς αλλάζει η καθημερινότητα για ανεμβολίαστους - Πού θα μπορούν να μπαίνουν και πού όχι
«Υποστηρίζουμε ταυτόχρονα τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας με όλες τις δυνάμεις που έχουμε στη διάθεσή μας, προχωράμε στην επίταξη υπηρεσιών όπου αυτό είναι απαραίτητο, σε πρώτη φάση στη βόρεια Ελλάδα, είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ουσιαστικά δημιουργώντας ένα ενιαίο Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο συμπεριλαμβάνει και δημόσιες και στρατιωτικές και ιδιωτικές δομές, και πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε και αυτό το κύμα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Και συμπλήρωσε: «Και η έκκληση την οποία κάνω πάλι και στα πλαίσια της επίσκεψης είναι να μην έχουμε αχρείαστους θανάτους. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι στα ποσοστά εμβολιασμού που βρίσκονται κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είμαστε περίπου στον ευρωπαϊκό μέσο όρο αλλά μπορούμε να είμαστε πολύ καλύτεροι. Και όσο αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμού, τόσο μειώνονται οι νοσηλείες και τόσο περιορίζονται οι αχρείαστοι θάνατοι και δεν θα κουραστούμε να επιμένουμε στη στήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος και θέλω να ευχαριστήσω και εσάς για τον ενθουσιασμό με τον οποίο μεταφέρετε πάντα το μήνυμα του εμβολιασμού».
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη συνέχεια μίλησε για τον εμβολιασμό τονίζοντας: «Τώρα, για τον εμβολιασμό ειλικρινά σκεφτόμουνα αυτές τις ημέρες ότι πια έχουν στερέψει οι λέξεις, τι άλλο έχει να πει κανείς. Ήρθε ένα δώρο πραγματικά στην τόσο δυστοπική κατάσταση που βιώνουμε και σαν να το αποκρούουμε. Και απορούσα και σκέφτομαι όσοι άνθρωποι με όποια επιρροή ασκούν στους γύρω τους, τους αποτρέπουν, τους απαγορεύουν, δεν τους προτρέπουν να εμβολιαστούν, πώς συμβιώνουν μετά με αυτό όταν τους οδηγούν στην ουσία σε κίνδυνο ζωής, πολλές φορές και σε θάνατο. Κάποιοι είναι υπαίτιοι για όλα αυτά που γίνονται και θα 'θελα κι εγώ μαζί σας έτσι να απευθύνω ακόμα μια φορά αυτή την έκκληση, αυτή την υπέρτατη επίδειξη αλληλεγγύης, να πείσουμε ο καθένας, όλοι μας, χωρίς αν, χωρίς ύφος, χωρίς σκέψη για πολιτικό κόστος, χωρίς να κλείνουμε το μάτι σε ενδεχόμενα άλλα πολιτικά οφέλη ή δεν ξέρω τι άλλο είναι αυτό ή δισταγμούς, όλοι ανενδοίαστα να στηρίξουμε αυτό το πράγμα, τον εμβολιασμό, είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε. Και θέλω να πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε».
Παίρνοντας ξανά τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε ότι «τις τελευταίες εβδομάδες σχεδόν 400.000 συμπολίτες μας έκαναν το βήμα να κλείσουν ραντεβού πρώτης δόσης. Και το έκαναν τώρα, δεν τον έκαναν πριν από κάποιους μήνες».
«Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Αντιθέτως, και ο καχύποπτος και ο επιφυλακτικός και αυτός ο οποίος μπορεί να επηρεάζεται από κάποιους, χρησιμοποίησα χθες συνειδητά τη λέξη τσαρλατάνους, οι οποίοι του λένε πράγματα τα οποία βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, και αυτοί οι συμπολίτες μας πιστεύω ότι μπορούν να πειστούν από ένα πλέγμα επιχειρημάτων από τη μία και μιας πιο δύσκολης πραγματικότητας που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εφόσον επιλέξουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι. Άρα δεν υπάρχει ουσιαστικά ένας σκληρός διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, και οι ανεμβολίαστοι πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα, ένα μεγάλο ποσοστό τουλάχιστον, ένα μεγάλο ποσοστό, όχι όλους, να τους πείσουμε να κάνουν αυτό το βήμα» είπε ο πρωθυπουργός.
Σημειωτέον ότι τον πρωθυπουργό συνόδευε ο 26χρονος Κωνσταντίνος Ρόζης ο οποίος παρακολουθεί την εργασία του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ημέρας DUOday 2021.

«Χαίρομαι πολύ, κύριε Πρόεδρε, για την παρουσία του Κωνσταντίνου σήμερα εδώ, στην καρδιά της Δημοκρατίας είναι και η αρχή του κοινωνικού κράτους και είναι η προστασία όλων των συμπολιτών μας, και όσων έχουν κάποιες αδυναμίες ή ανήκουν σε μια ευάλωτη ομάδα. Σε όλους πρέπει να διασφαλίζουμε να έχουνε την ισότιμη πρόσβαση, όλοι έχουν κάποιες αρετές που πρέπει να έχουν την ευκαιρία να τις αποδείξουν. Το σημαντικό λοιπόν είναι η κοινωνία μας να δίνει την ευκαιρία, να μας περιλαμβάνει όλους και αυτή η μικρή συμβολική κίνηση είναι πραγματικά - και χαίρομαι πολύ που τον γνωρίζω και άκουσα τόσα γι' αυτόν και για τις ικανότητές του στην εξωτερική πολιτική απ' ότι πληροφορήθηκα» τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τι είπαν για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Αναφορικά με το ταξίδι του στη Βρετανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.
«Ήθελα επίσης να σας ενημερώσω πολύ σύντομα ότι στο ταξίδι το οποίο έκανα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνάντηση που είχα με τον Βρετανό Πρωθυπουργό έθεσα μετ' επιτάσεως το ζήτημα της επιστροφής, της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, της επιστροφής στο φυσικό τους χώρο που δεν είναι άλλος από το Μουσείο της Ακρόπολης. Τόνισα ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αναδείξει το ζήτημα αυτό δεν είναι μια πρόσκαιρη τακτική κίνηση, είναι μια επιλογή η οποία θα έχει στρατηγική βάθος και μάλιστα ανέφερα και χαριτολογώντας ότι ένας πρωθυπουργός ο οποίος έχει τόσο μεγάλη αγάπη για την Κλασική Ελλάδα όπως ο Μπόρις Τζόνσον, θα είναι ο πρώτος ο οποίος θα έπρεπε να σπεύσει να υιοθετήσει το εγχείρημα αυτό. Θα είναι ένας μακρύς δρόμος αυτός, πιστεύω όμως ότι έχουμε μία στρατηγική και ένα σχέδιο ώστε τελικά αυτή η μεγάλη εθνική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές δεκαετίες κάποια στιγμή να τελεσφορήσει» είπε.
Κυριάκος Μητσοτάκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.11.2021
Ελλάδα
Μητσοτάκης για Γλυπτά του Παρθενώνα: Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά έως την οριστική επιστροφή τους
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε από την πλευρά της: «Τα παρακολούθησα, κύριε Πρόεδρε, πράγματι με πολύ ενδιαφέρον. Από τη δεκαετία του '80, το '84, το '86 το έθεσε η Μελίνα Μερκούρη. Είναι πάντα ένα εθνικό αίτημα, υποστηρίζεται πάντοτε με μικρότερη ή μεγαλύτερη ένταση. Και πρόσφατα όπως ξέρετε η UNESCO εκτός από τις συστάσεις έλαβε και απόφαση στην οποία παίρνει θέση σαφή ότι η Ελλάδα έχει δίκιο να διεκδικεί την επανένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα. Θυμόμαστε όλοι τη Μελίνα που έχει πει ότι ''κι αν έχω πεθάνει θα αναστηθώ για να δω να γυρίζουν''. Νομίζω ότι δεν θα μας άφηνε η Μελίνα να εγκαταλείψουμε αυτόν τον αγώνα, είναι δύσκολος αγώνας, είναι όλο αυτό το μπλέξιμο το δήθεν νομικό αν είναι της κυβέρνησης ή των μουσείων ζήτημα, νομίζω όμως ότι σιγά σιγά ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Δεν είναι απλό το θέμα. Εγώ έχω συγκρατήσει μια άλλη φράση της Μελίνας, μου έχει μείνει πάρα πολύ έντονα, με είχε φορτίσει τότε. Και είχε πει, γιατί η Μελίνα έτσι φερόταν πάντοτε ''τα μάρμαρα θα γυρίσουν και θα' ναι μέρα μεσημέρι''. Και λέω τώρα αυτό το μεσημέρι να είμαστε κάποιοι να το δούμε αυτό, αλλά εν πάση περιπτώσει και για τις επόμενες γενιές αξίζει κανείς να μάχεται νομίζω και κάνετε πολύ καλά».
«Η μάχη είναι μια μάχη σε επίπεδο κυβέρνησης, σε επίπεδο βρετανικού μουσείου αλλά και σε επίπεδο βρετανικής κοινής γνώμης η οποία πιστεύω ότι εκπαιδεύεται...» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι «έχει γυρίσει το κλίμα».
«Η βρετανική κοινή γνώμη εκπαιδεύεται ολοένα και περισσότερο και αρχίζει πια και στηρίζει με μεγαλύτερη θέρμη αυτό το αίτημα» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала