Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Τζο Μπάιντεν: Στα «τάρταρα» η δημοτικότητα του Προέδρου των ΗΠΑ

© AP Photo / Evan VucciΤζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.11.2021
Βρείτε μας
Η δημοτικότητα του Προέδρου άρχισε να μειώνεται από τον Αύγουστο, μετά την ταραχώδη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 αυτό το καλοκαίρι και της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.
Τα ποσοστά αποδοχής του Προέδρου Τζο Μπάιντεν συνεχίζουν να μειώνονται, έδειξε μια νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 18/11.
Ο Πρόεδρος έχει επί του παρόντος ποσοστό αποδοχής 36% και ποσοστό αποδοκιμασίας 53%. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Πρόεδρος έχει το χαμηλότερο επίπεδο δημόσιας εύνοιας από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο.
Σε αντίθεση με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac τον Οκτώβριο, η έγκριση του Μπάιντεν έπεσε κατά έναν βαθμό ενώ η αποδοκιμασία του αυξήθηκε κατά έναν βαθμό.
Σύμφωνα με τις κομματικές γραμμές, οι Δημοκρατικοί ενέκριναν τον Πρόεδρο με διαφορά 87%-7% και οι Ρεπουμπλικάνοι αποδοκίμασαν με διαφορά 94%-4%.
Μόνο το 29% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων εγκρίνει τον χειρισμό του Μπάιντεν όσον αφορά τις ευθύνες του ως Προέδρου, ενώ το 56% αποδοκιμάζει.
Τζο Μπάιντεν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.11.2021
Κόσμος
Δημοσκόπηση: Αυξάνονται οι αμφιβολίες των ψηφοφόρων για την υγεία και ψυχική κατάσταση του Μπάιντεν
Έχει ενδιαφέρον ότι, σε μια ξεχωριστή πανεθνική δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 18/11, επίσης από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Μαρκέτ, ο Πρόεδρος έλαβε στήριξη 49% και αποδοκιμασία 51%.
Το ποσοστό έγκρισης του Μπάιντεν στην έρευνα, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 1-10 Νοεμβρίου, μειώθηκε εννέα μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση της Marquette, η οποία διενεργήθηκε τον Ιούλιο, με βάση τα στοιχεία.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μπάιντεν έχει επίσης 45% ευνοϊκή και 49% αρνητική εθνική βαθμολογία «ευνοϊκότητας».
Ο Μπάιντεν περνάει δύσκολα με τους ανεξάρτητους, η πλειοψηφία των οποίων είναι ακατάλληλοι γι' αυτόν (55%). Έχει επίσης περιορισμένες εισροές με τους Ρεπουμπλικάνους, των οποίων η βαθμολογία αποδοχής αντικατοπτρίζεται στο ποσοστό αποδοχής των Δημοκρατικών (83%-13%).
Είναι αξιοσημείωτο ότι στην έρευνα Quinnipiac που διεξήχθη στην περίοδο 11-15 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος σημείωσε τη χαμηλότερη βαθμολογία του μέχρι σήμερα σε τέσσερα σημαντικά θέματα της ατζέντας του.
Για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Μπάιντεν έλαβε 45% έγκριση και 50% αποδοκιμασία, 41%-48% για την κλιματική αλλαγή 34%-59% στην ενασχόληση με την οικονομία και 33%-55% στον χειρισμό διεθνών υποθέσεων.
Υπό το πρίσμα της ανομοιότητας, η διαίρεση και η πόλωση της κοινωνίας εμφανίστηκαν ως τα πιο ανησυχητικά προβλήματα για τους Αμερικανούς (11%), ακολουθούμενη από την οικονομία (10%), την ασφάλεια των συνόρων (8%) και τον πληθωρισμό (8%), ίσος αριθμός των ερωτηθέντων (47% -47%) πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν νοιάζεται/δεν ενδιαφέρεται για τους απλούς πολίτες.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι μια μικρή πλειοψηφία (52%-41%) πιστεύει ότι ο Μπάιντεν είναι ανέντιμος, ενώ μια μεγαλύτερη πλειοψηφία (57%-37%) πιστεύει ότι ο Πρόεδρος δεν έχει ηγετικές ικανότητες.
Η συνεχιζόμενη και αυξανόμενη αύξηση των μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα κατά μήκος των νότιων συνόρων με το Μεξικό επιδείνωσε τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής του Προέδρου. Επίσης, η άνοδος των τιμών το καλοκαίρι και το φθινόπωρο έχει αυξήσει τη δυσαρέσκεια του κόσμου για τις επιδόσεις του Προέδρου.
Το 61% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η οικονομία επιδεινώνεται, με επτά στους δέκα να λένε ότι οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και της βενζίνης τούς ώθησαν να αλλάξουν τις καταναλωτικές τους συνήθειες.
Ο λογαριασμός δαπανών υποδομής σχεδόν 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για την αναβάθμιση δρόμων, γεφυρών, ευρυζωνικών συνδέσεων και άλλων έργων υποδομής της χώρας υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των Αμερικανών, 57% έως 37%.
Το μέτρο δαπανών σχεδόν 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για κοινωνικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της παιδικής φροντίδας, της εκπαίδευσης, της οικογενειακής φορολογικής ελάφρυνσης και της αύξησης της φαρμακευτικής περίθαλψης για ηλικιωμένους υποστηρίζεται επίσης από την πλειοψηφία των ψηφοφόρων, 58% έως 38%.

Οι ψηφοφόροι θέλουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να ηγηθεί του Κογκρέσου

Η δημοσκόπηση έθιξε επίσης τη θέση των κύριων κομμάτων στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ
.Το 54% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα δεν ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα και τις ανησυχίες των πολιτών.
Ωστόσο, ένα ελαφρώς υψηλότερο 56% εξέφρασε την ίδια δυσαρέσκεια για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Μια ισχνή πλειοψηφία είπε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είχε μετακινηθεί πολύ προς τα αριστερά και οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο έλαβαν ποσοστό έγκρισης και αποδοκιμασίας 31%-59%.
Οι Ρεπουμπλικάνοι στον αντίποδα τα πήγαν ακόμη χειρότερα, με αρνητικό ποσοστό αποδοχής θέσεων εργασίας 25%-62%. Ωστόσο, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα ήθελαν να δουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να κερδίζει τον έλεγχο της Βουλής το επόμενο έτος με διαφορά 46% έως 28% εάν οι ενδιάμεσες εκλογές πραγματοποιούνταν σήμερα, με το 16% να λέει ότι δεν έχει άποψη.
Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θέλουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να κερδίσει την πλειοψηφία της Γερουσίας με διαφορά 46%-40%, με το 15% να λέει ότι δεν τους ενδιαφέρει.
Στις ενδιάμεσες εκλογές του επόμενου έτους, οι Δημοκρατικοί θα υπερασπιστούν την πλειοψηφία τους στη Βουλή και τη Γερουσία, με ολόκληρη τη Βουλή των 435 μελών και το ένα τρίτο των 100 μελών της Γερουσίας να είναι υποψήφιοι για εκλογές.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала