Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατριάρχης Κύριλλος: H Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων

© Sputnik / Alexei Nikolsky / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΟ πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος
Ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.11.2021
«Θεωρούμε τη συμβίωση από άτομα του ίδιου φύλου ως μεγάλη αμαρτία», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τη συμβίωση ατόμων του ίδιου φύλου ως γάμο, παρά μόνο να τη χαρακτηρίσει αμαρτία κατέστησε σαφές ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος.
«Εδώ είναι ένα απλό πράγμα: η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν συμφωνεί και δεν θα συμφωνήσει ποτέ με τη νεοσύστατη ιδέα του γάμου ομοφυλόφιλων. Θεωρούμε τη συμβίωση από άτομα του ίδιου φύλου ως μεγάλη αμαρτία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατριάρχης στο κανάλι «Rossiya 1».
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφερε ότι η δυτική εκκλησία είναι «ιδιαίτερα ευάλωτη» σε ζητήματα που σχετίζονται με γάμους ομοφυλόφιλων.
Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.11.2021
Πατριάρχης Κύριλλος: Το σχίσμα στην Ουκρανία εξυπηρετεί αποκλειστικά πολιτικούς σκοπούς
Ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι ο 16ος πατριάρχης της Ρωσικής Εκκλησίας. Τον Ιανουάριο του 2009, το Τοπικό Συμβούλιο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τον εξέλεξε Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας και την 1η Φεβρουαρίου 2009 ενθρονίστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη ρωσική πρωτεύουσα.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία δεν αναγνωρίζει ούτε τον γάμο ομοφύλων, ούτε οποιαδήποτε άλλη μορφή «κοινωνικής ένωσης» για ομόφυλα ζευγάρια.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала