Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

«Ψευδείς και προσβλητικές αναφορές»: Το υπ. Υγείας απαντά στα περί «επικινδυνότητας των κλινών ΜΕΘ»

© Φωτογραφία : SOOC / George VitsarasΜΕΘ στο ΚΑΤ
ΜΕΘ στο ΚΑΤ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.11.2021
Έντονη αντίδραση από το υπουργείο Υγείας όσον αφορά δημοσίευματα περί επικινδυνότητας των κλινών ΜΕΘ.
Το υπουργείο Υγείας προχωρά σε διευκρινίσεις ύστερα από δημοσιεύματα περί επικινδυνότητας των κλινών ΜΕΘ αλλά και μείωσης των δαπανών υγείας.
Σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο αναφέρει πως «η κυβέρνηση υπερδιπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ τηρώντας όλες τις διαδικασίες».
«Όλες οι κλίνες που αναπτύχθηκαν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό και έχουν στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό» επισημαίνεται.
«Πέρα από τις δωρεές που έγιναν οι υπόλοιπες ΜΕΘ αναπτύχθηκαν από έργα ΕΣΠΑ, από τη λειτουργία κλειστών ΜΕΘ που εξοπλίστηκαν και στελεχώθηκαν και από την ανάπτυξη επιπλέον κλινών σε υφιστάμενες ΜΕΘ όπου προφανώς δεν απαιτείται άδεια» αναφέρεται ακόμη.
Όπως διαπιστώνει το υπουργείο, όλες οι αναφορές για «δήθεν επικίνδυνες κλίνες ΜΕΘ» είναι «παντελώς ψευδείς και προσβλητικές» τόσο για το ιατρικό προσωπικό όσο και για τους νοσηλευτές που «δίνουν την καθημερινή μάχη».
Εμβολιασμός με το εμβόλιο της Pfizer - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.11.2021
Ελλάδα
Γιατί χώρες με παρόμοιο πληθυσμό και κρούσματα με την Ελλάδα έχουν λιγότερους θανάτους
Όσον αφορά στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας, σημειώνεται πως οι τακτικές δαπάνες «ανέρχονται σε 4,52 δισ. ευρώ το 2022», χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι έκτακτες δαπάνες για τον κορονοϊό.
Το 2021 ήταν 4,27 δισ. ευρώ οι δαπάνες, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, που συμπεραίνει ότι υπάρχει αύξηση 250 εκατομμυρίων ευρώ.
«Για το 2021 πραγματοποιήθηκαν δαπάνες COVID από το υπουργείο Υγείας, επιπλέον των παραπάνω, 944 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2022 έχουν προβλεφθεί πιστώσεις COVID για την Υγεία 736 εκατ. ευρώ» αναφέρεται, επίσης, ενώ η ανακοίνωση του υπουργείο καταλήγει ως εξής: «Η μείωση του προϋπολογισμού που ισχυρίζονται κάποιοι αφορά τις έκτακτες δαπάνες που προβλέφθηκαν για το 2021. Εάν χρειαστεί προφανώς, όπως έγινε και το 2021 θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός με τα αντίστοιχα κονδύλια. Οι συνολικές δαπάνες για την Υγεία μαζί και με το Ταμείο Ανάκαμψης είναι πολύ περισσότερες».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала