Άρμεγμα Αραχνών: Έχει σώσει πάνω από 25 χιλ. ανθρώπους στην Αυστραλία - Βίντεο

© Φωτογραφία : YouTube/ZengerΜια αράχνη του είδους (Atrax robustus)
Μια αράχνη του είδους (Atrax robustus) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.11.2021
Ο οργανισμός ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πιάνουν αράχνες ώστε οι ειδικοί να μπορούν να αφαιρούν το δηλητήριό τους. Με το αντίδοτο που παράγουν θεωρείται ότι σώζονται εκατοντάδες ζωές στην Αυστραλία κάθε χρόνο
Το αυστραλέζικο πάρκο ερπετών «Australian Reptile Park» στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας έλαβε πρόσφατα τη μεγαλύτερη αράχνη funnel ( Atrax robustus ) που έχει δωρισθεί ποτέ στον κοινωφελή οργανισμό.
Το πάρκο «τρέχει» πρόγραμμα «αρμέγματος» του δηλητηρίου αραχνών για την παρασκευή αντιδότου.
Οι αράχνες funnel έχουν συνήθως μέγεθος μεταξύ 1 και 5 εκατοστά σε μήκος, αλλά το συγκεκριμένο δείγμα να έχει 8 εκατοστά, με τα δόντια της να έχουν μήκος σχεδόν 2 εκατοστά, γεγονός που θα της επέτρεπε να τρυπήσουν ένα ανθρώπινο νύχι, σύμφωνα με όσα ανέφερε το πάρκο, στις 12 Νοέμβρη.
Το πρόγραμμα Παρασκευή αντιδότου Megaspider ενθαρρύνει τους πολίτες στην Αυστραλία να πιάνουν τις αράχνες funnel και να τις στέλνουν στον οργανισμό για την αφαίρεση του δηλητηρίου τους.
Μ’ αυτό παρασκευάζεται αντίδοτο, που σώζει μέχρι και 300 ζωές ανθρώπων που έχουν δαγκωθεί κάθε χρόνο.
Ένας χρυσός σκορπιός (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.01.2021
Κόσμος
Το δηλητήριο του χρυσού σκορπιού: Το υπερπολύτιμο υγρό που κάνει πάνω από 8 εκατ. το λίτρο - Βίντεο
Οι ειδικοί του πάρκου αναφέρουν ότι το τεράστιο μέγεθος της αράχνης οφείλεται στις πρόσφατες βροχές, που σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για να ευημερήσουν τα συγκεκριμένα αραχνοειδή.
Το δωρισμένο δείγμα έφτασε σε δοχείο χωρίς ετικέτες που να υποδεικνύουν τον τόπο προέλευσής της, αλλά οι υπεύθυνοι του προγράμματος επιθυμούν διακαώς να μάθουν την καταγωγή του.
Έτσι θα μπορούσαν να πιάσουν κι άλλες τέτοιου μεγέθους αράχνες, μιας και περιέχουν μεγάλη ποσότητα δηλητηρίου.
«Είμαστε πολύ πρόθυμοι να μάθουμε από που μας ήρθε, με την ελπίδα να βρούμε κι άλλες τέτοιες τεράστιες αράχνες σαν κι αυτή» σχολίασε ο Μάικλ Τέιτ, ένας από τους ειδικούς του αυστραλέζικου πάρκου ερπετών.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι χάρη στο πρόγραμμα αρμέγματος δηλητηρίου υπολογίζεται ότι έχουν σωθεί πάνω από 25 χιλ. ανθρώπινες ζωές από τότε που ξεκίνησε, πίσω στη δεκαετία του 1950.
Δείτε το βίντεο:
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала