Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Θεμιστοκλέους: Πιστοποιητικό σε όσους κάνουν τρίτη δόση στην Ελλάδα ανεξάρτητα πού έκαναν τις πρώτες

© AFP 2023 / JOEL SAGETΠιστοποιητικό εμβολιασμού
Πιστοποιητικό εμβολιασμού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.11.2021
Τι ισχύει με τα πιστοποιητικά από το εξωτερικό και την τρίτη δόση στη χώρα μας.
Αναγνωρισμένα στην Ελλάδα είναι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από ξένες χώρες, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος εξήγησε τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος που έχει εμβολιαστεί στο εξωτερικό θελήσει να κάνει την τρίτη δόση στη χώρα μας.
Απαντώντας σε ερώτηση του Sputnik κατά την ενημέρωση για τους εμβολιασμούς, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας εξήγησε ότι όποιος έχει εμβολιαστεί στο εξωτερικό -ακόμα και με εμβόλια που δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα, όπως το ρωσικό και το κινεζικό- μπορεί να κινείται ελεύθερα στη χώρα μας.
Για παράδειγμα, ακόμα και αν δεν το αναγνωρίζει το application, όποιος έχει κάνει εμβόλιο στο εξωτερικό μπορεί να επιδεικνύει το έγγραφο με το πιστοποιητικό του για να εισέρχεται στην εστίαση και ούτω καθεξής.
Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους αποκάλυψε ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις στο εξωτερικό μπορούν να αποκτήσουν ελληνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, εφόσον κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό στη χώρα μας.
Η Ελλάδα έχει συνεργασία με τα κράτη-μέλη της ΕΕ και άλλες 16 χώρες, έτσι ώστε αυτόματα να αναγνωρίζονται και να σκανάρονται τα πιστοποιητικά. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία θα είναι πιο απλή και γρήγορη.
Αντίθετα, για τρίτες χώρες είναι πιο σύνθετη η διαδικασία γιατί θα πρέπει να υπάρξει μια σχετική συνεννόηση με τις αρμόδιες προξενικές αρχές για να εξακριβώνεται η αυθεντικότητα των πιστοποιητικών.
Τέλος, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι για εμβόλια τρίτων χωρών (όπως το ρωσικό και το κινεζικό) θα πρέπει να υπάρξει γνωμοδότηση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ώστε να ξεκαθαριστεί με τι εμβόλια θα γίνεται η τρίτη δόση.
Την επόμενη Δευτέρα ίσως γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τα πιστοποιητικά κατά την ενημέρωση για τους εμβολιασμούς.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала