Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Απογραφή 2021: Όλη η διαδικασία μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis/SOOCΠολυκατοικίες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Πολυκατοικίες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.11.2021
Βρείτε μας
Για πρώτη φορά, η διαδικασία της απογραφής γίνεται από τον ίδιο τον πολίτη, μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΕΛΣΤΑΤ και εφόσον έχει λάβει τον μοναδικό κωδικό, μέσω φακέλου. Αναλυτική η διαδικασία.
Η απογραφή του 2021 βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα με τους πολίτες, για πρώτη φορά, να αυτοαπογράφονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη ηλεκτρονική εφαρμογή της ΕΛΣΤΑΤ.
Πλέον, την παραδοσιακή απογραφή με τη μέθοδο της συνέντευξης του απογραφέα και της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου, έχει αντικαταστήσει η διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής.
Ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό, από τις 27 Νοεμβρίου και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, όσοι πολίτες δεν κατάφεραν να αυτοαπογραφούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, θα δεχτούν την επίσκεψη απογραφέα για την «παραδοσιακή» διαδικασία.
Πολυκατοικίες στη Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.11.2021
Ελλάδα
Απογραφή 2021: Η ΕΛΣΤΑΤ απαντά σε απορίες πολιτών για το περιεχόμενο των ερωτήσεων
Οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και τη σχετική σφραγίδα, ενώ πρέπει να τηρούν όλα τα μέσα ατομικής προστασίας για τον κορονοϊό.

Πώς θα κάνετε την αυτοαπογραφή

Προϋπόθεση για την αυτοαπογραφή σας είναι να έχετε λάβει τον φάκελο με τον μοναδικό «Κωδικό Απογραφής», ο οποίος αντιστοιχεί στην κατοικία που επιθυμείτε να απογράψετε.
Τον φάκελο τον έχει διανείμει ο απογραφέας της περιοχής που βρίσκεται η εν λόγω κατοικία..
Μέσω του gov.gr, θα χρησιμοποιήσετε τον κωδικό αλλά και τους κωδικούς εισόδου σας στο taxisnet, ώστε να μπείτε στην υπηρεσία και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη της οικογένειάς σας.
Αρχικά, επιλέγετε την επιλογή «Αυτοαπογραφόμενος» και με τους κωδικούς taxis επιλέγετε «Είσοδος».
Στην επόμενη οθόνη, επιλέγετε «Αποστολή» και έπειτα «Συνέχεια στην εφαρμογή» για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο απογραφής.
Στο αριστερό μέρος της οθόνης υπάρχει το «menu» και οι παρακάτω επιλογές:

Η επιλογή «Ακύρωση/ Έξοδος» σας δίνει τη δυνατότητα ακύρωσης αλλαγών που έχουν γίνει στο ερωτηματολόγιο και επιστροφής στο «menu».
Η επιλογή «Αποθήκευση δελτίου» για να αποθηκεύσετε το δελτίο.
Επίσης, σας δίνει τη δυνατότητα συμπλήρωσης ή τροποποίησης ενός αποθηκευμένου δελτίου, το οποίο δεν έχει υποβληθεί οριστικά, σε μεταγενέστερο χρόνο και πάντα εντός του χρονικού διαστήματος διενέργειας της αυτοαπογραφής.
Προκειμένου να κάνετε «οριστική υποβολή δελτίου» πρέπει αυτό να είναι πλήρως και ορθώς συμπληρωμένο. Μετά την οριστική υποβολή του, εκδίδεται από την εφαρμογή «Αποδεικτικό Απογραφής» (Βεβαίωση Απογραφής) για κάθε άτομο που έχει απογραφεί στην κατοικία και για το οποίο υπάρχουν δυνατότητες αποθήκευσης και εκτύπωσης.
Με τη διαδικασία της απογραφής, όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ, μπορείτε:
να απογράψετε την κατοικία της μόνιμης διαμονής σας
να απογράψετε τα μέλη του νοικοκυριού σας (άτομα που διαμένουν μόνιμα στην κατοικία μαζί σας, είτε έχουν μεταξύ τους σχέσεις συγγένειας είτε όχι).
να απογράψετε άτομα που φιλοξενούνται προσωρινά στην κατοικία σας κατά το διάστημα διενέργειας της απογραφής,
να απογράψετε τη δευτερεύουσα και την εξοχική σας κατοικία, καθώς και κατοικίες που ανήκουν στην ιδιοκτησία τη δική σας ή των άλλων μελών του νοικοκυριού σας και είναι κενές για οποιονδήποτε λόγο.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала