Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

ΕΜΑ: Ίσως μέσα στις επόμενες εβδομάδες η απόφαση για την έγκριση του χαπιού της Merck

© AFP 2021 / Handout / Merck & Co,Inc.Το χάπι της Merck κατά του κορονοϊού
Το χάπι της Merck κατά του κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.11.2021
Βρείτε μας
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ενδέχεται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες αν θα εγκρίνει το χάπι της Merck για τον κορονοϊό.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ενδέχεται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες αν θα εγκρίνει το χάπι της Merck για τον κορονοϊό.
«Ο ΕΜΑ θα αξιολογήσει τα οφέλη και τους κινδύνους του Lagevrio [ένα άλλο όνομα της ουσίας μολνουπιραβίρη που περιέχει το φάρμακο] σε μειωμένο χρόνο και ίσως εκδώσει την εκτίμησή του μέσα σε εβδομάδες αν τα δεδομένα που έχουν υποβληθεί είναι επαρκή και ολοκληρωμένα» αναφέρει ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.
Την Παρασκευή, ο ΕΜΑ εξέδωσε συμβουλές που επιτρέπουν στις χώρες της ΕΕ να αποφασίσουν από μόνες τους αν θα χρησιμοποιήσουν το φάρμακο της Merck για έκτακτη χρήση, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό.
Παράλληλα, ο Οργανισμός σκέπτεται να δώσει έγκριση για έκτακτη χρήση και για το χάπι της Pfizer.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανέφερε σήμερα ότι μπορεί να κινηθεί τόσο γρήγορα καθώς έχει ήδη επεξεργαστεί σημαντικό μέρος από τα δεδομένα για το φάρμακο, συμπεριλαμβανομένων εργαστηριακών ερευνών και μελετών σε ζώων, καθώς και δεδομένα από την παραγωγή, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια.
Η αρμόδια επιτροπή του ΕΜΑ αξιολόγησε επίσης δεδομένα από ολοκληρωμένες και τρέχουσες κλινικές δοκιμές. Πάντως, συστάθηκε να μη χρησιμοποιείται το χάπι της Merck από εγκυμονούσες ή γυναίκες που επιθυμούν άμεσα να μείνουν έγκυες.
«Αν ο ΕΜΑ καταλήξει ότι τα οφέλη του Lagevrio ξεπερνούν τα ρίσκα στη θεραπεία του κορονοϊού, θα συστήσει να δοθεί άδεια κυκλοφορίας στο εμπόριο» σημειώνεται επίσης.
Το εμβόλιο της Pfizer - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.11.2021
Κόσμος
Χάπι Pfizer: Αίτημα στις ΗΠΑ για κατεπείγουσα έγκριση
Τα δύο φάρμακα αντιπροσωπεύουν ένα ενδεχομένως ρηξικέλευθο βήμα στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό, καθώς οι έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνουν τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου σε ασθενείς υψηλής επικινδυνότητας.
Το χάπι της Merck μειώνει την ικανότητα του κορονοϊού να πολλαπλασιάζεται, καθώς αυξάνει τον αριθμό των μεταλλάξεων στο γενετικό του υλικό (ή RNA).
Το χάπι της Pfizer χρησιμοποιεί μια διαφορετική μέθοδο, καθώς ανήκει σε μια κατηγορία αντιικών που ονομάζονται «αναστολείς πρωτεάσης», οι οποίοι μπλοκάρουν το απαραίτητο ένζυμο για τον πολλαπλασιασμό του ιού.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала