Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ινδία: Συμβούλιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διεξαγωγή έρευνας σε 12 τοποθεσίες

© Φωτογραφία : tribuneindia.com/ αρχαίο ανάχωμα στο χωριό RakhigarhiΕπισκέπτες στο αρχαίο ανάχωμα στο χωριό Rakhigarhi.
Επισκέπτες στο αρχαίο ανάχωμα στο χωριό Rakhigarhi. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
Βρείτε μας
Το Συμβούλιο Ανάπτυξης Κληρονομιάς Haryana Saraswati θα πραγματοποιήσει έρευνα σε 12 αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται κατά μήκος του καναλιού Saraswati από το Adi Badri στο Yamunanagar στο Hisar, για επιπλέον ευρήματα σε νέες τοποθεσίες στο Fatehabad, το Hisar και το Sirsa.
Η έρευνα θα διεξαχθεί σε τοποθεσίες που βρίσκονται κατά μήκος του καναλιού Saraswati από το Adi Badri στο Yamunanagar έως το Hisar και συγκεκριμένα στις τοποθεσίες Αντί Μπαντρί, Χανέτι Στούπα, Μπαγκουανπούρ, Θανά, Σανγκάμ Τίρθα Αρουνάι, Μπαλού, Κουνάλ, Μπιράνα, Μπαναβάλι, Ρακιγκάρι, Σισουάλ και Καρανπούρα.

Εστίαση στην ανάπτυξη του καναλιού Saraswati

Εκτός από την εύρεση περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τα ήδη προσδιορισμένα σημεία, στόχος θα είναι ο εντοπισμός νέων τοποθεσιών και η ανάπτυξή τους κατά μήκος του καναλιού Saraswati, όπως αναφέρει με δημοσίευμά της η ιστοσελίδα tribuneindia.com.
Η εν λόγω μελέτη θα διεξαχθεί στις τοποθεσίες Adi Badri, Chaneti Stupa, Bhagwanpur, Thana, Σανγκάμ Τίρθα Αρουνάι, Μπαλού, Κουνάλ, Μπιράνα, Μπαναβάλι, Ρακιγκάρι, Σισουάλ και Καρανπούρα στη Χαριάνα.
Το συμβούλιο έχει συγκροτήσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να διεξάγει την έρευνά του.
Ο Δρ. AR Chaudhri δήλωσε: «Οι τοποθεσίες εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνητικών μελετών κατά τη διάρκεια ετών και τώρα το συμβούλιο αποφάσισε να χειριστεί πιο επισταμένα κάθε σημείο και να πραγματοποιήσει εκτεταμένη μελέτη. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, διαπιστώθηκε ότι το παλαιολιθικό κανάλι Saraswati υπήρχε σε κοντινή απόσταση από αυτές τις τοποθεσίες, μικρότερη από 500 μέτρα. Τώρα τα σημεία θα αξιολογηθούν και πάλι για να μάθουμε περισσότερα για την παλαιολιθική ιστορία και τον πολιτισμό που σχετίζονται με τον ποταμό Saraswati. Υπάρχουν αρκετά ακόμα στην περιοχή που πρέπει να μελετηθούν».
Άντρας βρήκε μυστικά τούνελ στην 500 ετών έπαυλή του - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.09.2021
Αρχαία μυστικά: Άντρας βρήκε δίκτυο με μυστηριώδη τούνελ στο 500 ετών σπίτι του - Βίντεο
Ο Ντουμάν Σινγκ, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, δήλωσε: «Εκτός από την εύρεση περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τις ήδη προσδιορισμένες τοποθεσίες, στόχος της μελέτης θα είναι ο εντοπισμός νέων και η διατήρηση και ανάπτυξη όλων των σημαντικών τοποθεσιών κατά μήκος του καναλιού Saraswati στην περιοχή. Όλα τα σημεία θα εξεταστούν από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για νέα ευρήματα. Υπάρχουν πολλές σημαντικές περιοχές κατά μήκος του καναλιού που έχουν εξαφανιστεί με το πέρασμα του χρόνου. Το συμβούλιο θα εντοπίσει και θα αναπτύξει τις χαμένες τοποθεσίες».
«Πριν από μερικές ημέρες, έξι αρχαία νομίσματα βρέθηκαν στο χωριό Σαντάγια, που είναι κοντά στον ποταμό Σαρασουάτι. Κάτοικος του χωριού παρέδωσε τα νομίσματα στο συμβούλιο, το οποίο θα ζητήσει από την Αρχαιολογική Έρευνα της Ινδίας να τα ελέγξει τα νομίσματα όπως και να μελετήσει επιπλέον τη συγκεκριμένη περιοχή. Ομάδα ειδικών θα επισκεφθεί την περιοχή την Τετάρτη 24/11» πρόσθεσε.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала