https://sputniknews.gr/20211124/mitsotakis-oi-ano-ton-60-na-taxideyoyn-stin-ee-mono-me-triti-dosi---i-protasi-stin-komision-20576847.html
Μητσοτάκης: Οι άνω των 60 να ταξιδεύουν στην Ε.Ε. μόνο με τρίτη δόση - Η πρόταση στην Κομισιόν
Μητσοτάκης: Οι άνω των 60 να ταξιδεύουν στην Ε.Ε. μόνο με τρίτη δόση - Η πρόταση στην Κομισιόν
Οι άνω των 60 να ταξιδεύουν στην Ε.Ε. μόνο με τρίτη δόση προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι γράφει σε επιστολή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 24.11.2021, Sputnik Ελλάδα
2021-11-24T13:16+0200
2021-11-24T13:16+0200
2021-11-24T14:31+0200
κυριάκος μητσοτάκης
πολιτική
ούρσουλα φον ντερ λάιεν
πιστοποιητικό εμβολιασμού
τρίτη δόση εμβολίου
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/06/11/14291352_0:0:1025:577_1920x0_80_0_0_fcbb8f821a6b0ac9d5ae69fc5cf18299.jpg
Τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού ως προϋπόθεση ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τα άτομα άνω των 60 ετών, προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κομισιόν.Αρχικά, ο πρωθυπουργός τονίζει πως «Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βιώνουν επί του παρόντος μια αναζωπύρωση των λοιμώξεων SARS-CoV-2 παρά τις μέχρι τώρα επιτυχημένες εκστρατείες εμβολιασμού», κάτι που «μπορεί να οφείλεται στη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα (B.1.617.2) του SARS-CoV-2 και σε φθίνουσα ανοσία από εμβόλια που χορηγήθηκαν μήνες νωρίτερα».Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την πραγματοποίηση τρίτης δόσης του εμβολίου ως προϋπόθεση ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για ταξίδια εντός της ΕΕ για τους άνω των 60 ετών πολίτες, στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.Όπως συμπληρώνει στην επιστολή του, μία τέτοια πολιτική θα βοηθούσε το σύστημα Υγείας να ανταπεξέλθει καλύτερα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και να διατηρήσει τον έλεγχο χωρίς να χρειαστούν περιορισμοί που θα «έθεταν σε κίνδυνο την ανάκαμψη της οικονομίας και την ελευθερία κινήσεων».Σημειώνεται πως προ ημερών ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει την απόφασή του για τη σχετική επιστολή.Η παραπάνω πρόταση του κ. Μητσοτάκη έρχεται λίγο μετά την πρόταση του ECDC η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων κατά του κορονοϊού να εξεταστεί για όλους τους ενήλικους, με προτεραιότητα στους άνω των 40 ετών.Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη οδηγία που είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο, ECDC και Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θεωρούσαν πως δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα του γενικού πληθυσμού, αλλά συνιστούσαν να εξεταστεί η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων στα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και η χρήση τους σε ευάλωτα ηλικιωμένα άτομα.
https://sputniknews.gr/20211124/anamnistiki-dosi-allazei-grammi-to-ecdc---i-horigisi-tis-na-exetastei-gia-oloys-toys-enilikes-20575029.html
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2021
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/06/11/14291352_0:0:929:697_1920x0_80_0_0_f42b24eff7b83f474f4e5b8356f804ac.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
κυριάκος μητσοτάκης, πολιτική, ούρσουλα φον ντερ λάιεν, πιστοποιητικό εμβολιασμού, τρίτη δόση εμβολίου
κυριάκος μητσοτάκης, πολιτική, ούρσουλα φον ντερ λάιεν, πιστοποιητικό εμβολιασμού, τρίτη δόση εμβολίου
Μητσοτάκης: Οι άνω των 60 να ταξιδεύουν στην Ε.Ε. μόνο με τρίτη δόση - Η πρόταση στην Κομισιόν
13:16 24.11.2021 (Ανανεώθηκε: 14:31 24.11.2021) Οι άνω των 60 να ταξιδεύουν στην Ε.Ε. μόνο με τρίτη δόση προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι γράφει σε επιστολή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού ως προϋπόθεση ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τα άτομα άνω των 60 ετών, προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κομισιόν.
Αρχικά, ο πρωθυπουργός τονίζει πως «Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βιώνουν επί του παρόντος μια αναζωπύρωση των λοιμώξεων SARS-CoV-2 παρά τις μέχρι τώρα επιτυχημένες εκστρατείες εμβολιασμού», κάτι που «μπορεί να οφείλεται στη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα (B.1.617.2) του SARS-CoV-2 και σε φθίνουσα ανοσία από εμβόλια που χορηγήθηκαν μήνες νωρίτερα».
Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την πραγματοποίηση τρίτης δόσης του εμβολίου ως προϋπόθεση ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για ταξίδια εντός της ΕΕ για τους άνω των 60 ετών πολίτες, στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο για να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους από τους συμπολίτες μας, ειδικά εφόσον η τρίτη δόση έχει δείξει ότι είναι αποτελεσματική (άνω του 90%) στην πρόληψη σοβαρών αποτελεσμάτων της COVID-19, περιλαμβανομένου του θανάτου» γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων.
Όπως συμπληρώνει στην επιστολή του, μία τέτοια πολιτική θα βοηθούσε το σύστημα Υγείας να ανταπεξέλθει καλύτερα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και να διατηρήσει τον έλεγχο χωρίς να χρειαστούν περιορισμοί που θα «έθεταν σε κίνδυνο την ανάκαμψη της οικονομίας και την ελευθερία κινήσεων».
Σημειώνεται πως προ ημερών ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει την απόφασή του για τη σχετική επιστολή.
Η παραπάνω πρόταση του κ. Μητσοτάκη έρχεται λίγο
μετά την πρόταση του ECDC η χορήγηση των
αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων κατά του κορονοϊού
να εξεταστεί για όλους τους ενήλικους, με προτεραιότητα στους άνω των 40 ετών.
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη οδηγία που είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο, ECDC και Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θεωρούσαν πως δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα του γενικού πληθυσμού, αλλά συνιστούσαν να εξεταστεί η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων στα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και η χρήση τους σε ευάλωτα ηλικιωμένα άτομα.