Μητσοτάκης: Οι άνω των 60 να ταξιδεύουν στην Ε.Ε. μόνο με τρίτη δόση - Η πρόταση στην Κομισιόν

© AP Photo / Johanna GeronΚυριάκος Μητσοτάκης - Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Κυριάκος Μητσοτάκης - Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
Οι άνω των 60 να ταξιδεύουν στην Ε.Ε. μόνο με τρίτη δόση προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι γράφει σε επιστολή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού ως προϋπόθεση ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τα άτομα άνω των 60 ετών, προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κομισιόν.
Αρχικά, ο πρωθυπουργός τονίζει πως «Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βιώνουν επί του παρόντος μια αναζωπύρωση των λοιμώξεων SARS-CoV-2 παρά τις μέχρι τώρα επιτυχημένες εκστρατείες εμβολιασμού», κάτι που «μπορεί να οφείλεται στη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα (B.1.617.2) του SARS-CoV-2 και σε φθίνουσα ανοσία από εμβόλια που χορηγήθηκαν μήνες νωρίτερα».
Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την πραγματοποίηση τρίτης δόσης του εμβολίου ως προϋπόθεση ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για ταξίδια εντός της ΕΕ για τους άνω των 60 ετών πολίτες, στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο για να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους από τους συμπολίτες μας, ειδικά εφόσον η τρίτη δόση έχει δείξει ότι είναι αποτελεσματική (άνω του 90%) στην πρόληψη σοβαρών αποτελεσμάτων της COVID-19, περιλαμβανομένου του θανάτου» γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων.

Όπως συμπληρώνει στην επιστολή του, μία τέτοια πολιτική θα βοηθούσε το σύστημα Υγείας να ανταπεξέλθει καλύτερα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και να διατηρήσει τον έλεγχο χωρίς να χρειαστούν περιορισμοί που θα «έθεταν σε κίνδυνο την ανάκαμψη της οικονομίας και την ελευθερία κινήσεων».
Σημειώνεται πως προ ημερών ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει την απόφασή του για τη σχετική επιστολή.
Η παραπάνω πρόταση του κ. Μητσοτάκη έρχεται λίγο μετά την πρόταση του ECDC η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων κατά του κορονοϊού να εξεταστεί για όλους τους ενήλικους, με προτεραιότητα στους άνω των 40 ετών.
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Πάτρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
Κόσμος
Αναμνηστική δόση: Αλλάζει γραμμή το ECDC - «Η χορήγησή της να εξεταστεί για όλους τους ενήλικες»
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη οδηγία που είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο, ECDC και Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θεωρούσαν πως δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα του γενικού πληθυσμού, αλλά συνιστούσαν να εξεταστεί η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων στα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και η χρήση τους σε ευάλωτα ηλικιωμένα άτομα.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала