Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Οι διάσημες πιπεριές που τα «καλά» τους μπορούν να γίνουν επικίνδυνα

CC0 / / Αλάτι
Αλάτι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
Βρείτε μας
Οι πιπεριές τσίλι σκοτώνουν τα βακτήρια, αλλά μπορούν να ερεθίσουν επικίνδυνα τις βλεννώδεις μεμβράνες.
«Η πιπεριά τσίλι έχει μια σειρά ευεργετικών ιδιοτήτων, αλλά μερικοί άνθρωποι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν την καταναλώνουν» επισήμανε η διατροφολόγος Ναντέζντα Τσάπκινα σε συνέντευξή της στο Sputnik.
Συμπληρώματα βιταμινών - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
Προσοχή σε αυτό συμπλήρωμα διατροφής: Αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 91%
Όταν περιγράφουμε τα οφέλη του τσίλι, μιλάμε πρωτίστως για τις βιταμίνες που περιέχει: A, B, C.
Οι βιταμίνες αυτές επιταχύνουν την κυκλοφορία του αίματος, κι αυτό μειώνει τον κίνδυνο για αθηροσκλήρωση ενώ φροντίζει για την ομαλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Επίσης, οι ουσίες που περιέχει η πιπεριά τσίλι δρουν στις βλεννώδεις μεμβράνες, κάτι που βοηθά στην ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων. Διαστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία, η πίεση μειώνεται και σταθεροποιείται.
Μπαχαρικά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.11.2021
Μπαχαρικά «ελιξίρια νεότητας»: Τα 3 καρυκεύματα που μειώνουν τον κίνδυνο για σοβαρές παθήσεις
Ουσίες όπως η καψαϊκίνη, έχουν πικάντικη γεύση κι επιδρούν στα βακτήρια, σκοτώνοντάς τα. Για αυτόν τον λόγο οι πιπεριές τσίλι θεωρούνται ως εξαιρετικοί αντιμικροβιακοί παράγοντες.
«Όσοι έχουν γαστρεντερικές παθήσεις πρέπει να προσέχουν όταν καταναλώνουν πιπεριές τσίλι» προειδοποίησε η διατροφολόγος Ναντέζντα Τσάπκινα.
Δρώντας στις βλεννώδεις μεμβράνες, το προϊόν μπορεί να τις ερεθίσει, επομένως το κόκκινο πιπέρι αντενδείκνυται σε περιπτώσεις δυσανεξίας καθώς επιδεινώνεται το έλκος (στομάχι, έντερα, δωδεκαδάκτυλο) κι εμφανίζεται αρρυθμία και υπόταση.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала