Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πιθανή αφαίρεση γονικής μέριμνας και ποινές για γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν παιδιά στο σχολείο

CC0 / / Σχολική αίθουσα
Σχολική αίθουσα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
Προς αυστηροποιήση του πλαισίου όσον αφορά στους γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αυστηροποίηση των προβλέψεων αναφορικά με τους γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς δεν θέλουν να υποβληθούν σε τεστ και να φορούν μάσκες.
Το πλαίσιο, στην παρούσα φάση, ορίζει πως οι διευθύνσεις των σχολείων επικοινωνούν αρχικά με τους γονείς και στη συνέχεια εάν δεν υπάρξει συνεννόηση, απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες και στην εισαγγελία.
Σχολείο  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.11.2021
Ελλάδα
Λάρισα: Εκτός σχολείου δεκάδες παιδιά αρνητών - Τι λέει το υπουργείο Παιδείας
Το υπουργείο Παιδείας, όμως, είναι σε συζητήσεις και σκοπεύει να φέρει στη Βουλή διάταξη με την οποία να θεωρηθεί η πρακτική αυτή, ελαφρύ πλημμέλημα.
«Επειδή με τις τροποποιήσεις που έκανε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργήθηκε το πταίσμα, το υπουργείο μας, η κ. Κεραμέως και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας από κοινού ανέλαβαν μια πρωτοβουλία και ήδη επεξεργάζονται την διάταξη, η οποία θα προβλέπει ότι είναι ελαφρύ πλημμέλημα ώστε και αυτό το νομικό κενό να καλυφθεί» είπε, χαρακτηριστικά, στο Πρώτο Πρόγραμμα η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.
Στο νέο πλαίσιο, όπως διευκρίνισε «πέρα από την διάσταση που θα έχει η πιθανή αφαίρεση της άσκησης της γονικής μέριμνας από γονείς ή κηδεμόνες που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο στερώντας τους αυτό το δικαίωμα, θα έχει πια και την ποινική τιμωρία».
Τέλος, εάν υπάρχει τρόπος τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο και να μην χάσουν τη χρονιά τους λόγω απουσιών, είτε πως ο αριθμός των απουσιών δεν τίθεται αυθαίρετα αλλά αφορά στη δυνατότητα των παιδιών να πάνε στην επόμενη τάξη, έχοντας καλύψει την ύλη τους.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала