Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία

CC0 / / Ευρώ
Ευρώ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
Ανακοινώσεις από τον Θεόδωρο Σκυλακάκη όσον αφορά στην καταβολή των επιδομάτων σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία
Το χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή του μπόνους στους υγειονομικούς, αλλά και του επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Ο κ. Σκυλακάκης προχώρησε σε διευκρινίσεις επί των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και είπε ότι θα καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα.

Τι ισχύει για χαμηλοσυνταξιούχους

Αναφερόμενος στους χαμηλοσυνταξιούχους, είπε ότι το εισοδηματικό κριτήριο των 7.200 ευρώ που ορίστηκε αφορά το καθαρό ποσό που λαμβάνουν από τη σύνταξή τους, εφόσον, όμως, δεν έχουν άλλα εισοδήματα.
Διευκρίνισε ότι δικαιούχοι είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη, με βάση τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια.
Ο Θάνος Πλεύρης στον ΣΚΑΪ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
Ελλάδα
Πλεύρης: Χειρουργεία δεν θα πάνε πίσω - Τι ανέφερε για lockdown και επιπλέον περιοριστικά μέτρα
Παραδέχθηκε πως μπορεί να υπάρξουν αδικίες, αλλά επεσήμανε πως δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για περαιτέρω βελτίωσή τους.

Οι προβλέψεις για τους υγειονομικούς

Όσον αφορά στους υγειονομικούς, ξεκαθάρισε πως το μπόνους –που θα είναι κατά μέσο όρο 900 ευρώ– θα δοθεί μόνο στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής και εξήγησε πως αναφέρεται σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς.
Το ύψος του ποσού που θα λάβουν θα καθοριστεί με τα κριτήρια που είχαν χρησιμοποιηθεί για να λάβουν χρήματα και τον Απρίλιο του 2020.
Ξεκαθάρισε πως από το μπόνους εξαιρούνται όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Ανακοινώσεις για άτομα με αναπηρία

Τέλος και σχετικά με το επίδομα στα άτομα με αναπηρία, είπε πως θα το λάβουν όσοι παίρνουν το αντίστοιχο επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ και εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια –είναι τα ίδια με αυτά των χαμηλοσυνταξιούχων.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала