Προσοχή σε αυτό συμπλήρωμα διατροφής: Αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 91%

CC0 / pixabay / Συμπληρώματα βιταμινών
Συμπληρώματα βιταμινών - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
Το σελήνιο όταν συνδυαστεί με τη βιταμίνη Ε αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 91%
«Η λήψη σεληνίου σε συνδυασμό με βιταμίνη Ε αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη στους άνδρες κατά 91%» γράφει η βρετανική εφημερίδα Express, επικαλούμενη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the National Cancer Institute.
Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότερα από 35.000 άτομα. Οι επιστήμονες προσπάθησαν να εντοπίσουν τα πιθανά οφέλη των συμπληρωμάτων διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου.
Όμως οι δοκιμές διακόπηκαν απότομα, καθώς οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι ορισμένες ουσίες προκαλούσαν καρκίνο αντί να προστατεύουν από αυτόν σύμφωνα με το άρθρο.
καρκίνος του προστάτη  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.11.2021
Καρκίνος του προστάτη: Το φαινομενικά υγιεινό τρόφιμο που «διπλασιάζει» τον κίνδυνο νόσησης
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το σελήνιο δεν ήταν επικίνδυνο για άτομα που είχαν αρχικά χαμηλά επίπεδα του συγκεκριμένου μετάλλου στον οργανισμό τους.
Ωστόσο, οι ασθενείς με υψηλή συγκέντρωση σεληνίου, όταν έλαβαν πρόσθετες δόσεις, αύξησαν τις πιθανότητες να αποκτήσουν καρκίνο του προστάτη κατά 91%.
Ο Άλαν Κρίσταλ, ένας από τους κύριους συγγραφείς της μελέτης, καθηγητής του Κέντρου Ερευνών για τον Καρκίνο «Fred Hutchinson» του Σιάτλ, συμβούλεψε να αποφεύγουμε τη λήψη σεληνίου σε συνδυασμό με βιταμίνη Ε, καθώς δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα οφέλη, αντίθετα, αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για τον οργανισμό.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала