Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Σάλος με ιερέα στην Αθήνα που κάνει κήρυγμα κατά του εμβολίου: Είμαι ελεύθερος, υπάρχει κάτι ύποπτο

© Φωτογραφία : SOOC / Nick PaleologosΕκκλησία
Εκκλησία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
Βρείτε μας
«Λέτε για τους νεκρούς από κορονοϊό, αλλά όχι γι' αυτούς από τις αμβλώσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αρνητής ιερέας, υπογραμμίζοντας πως: «Είμαστε καλυμμένοι, αφού πάμε στην εκκλησία, από τον Θεό».
Τον δικό του αγώνα, προκειμένου να μην εμβολιαστεί το ποίμνιό του, δίνει ένας ιερέας στην εκκλησία του Αγίου Σάββα στην Ιερά Οδό, ο οποίος ενώνει τις… δυνάμεις του με έναν γιατρό που βγήκε σε αναστολή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης γιατί είναι ανεμβολίαστος.
Οι καταγγελίες των πιστών πληθαίνουν, καθώς, πρόσφατα, τους μοιράστηκαν μέχρι και φυλλάδια με αυθαίρετες οδηγίες χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο, για το τι να κάνει κάποιος αν νοσήσει από COVID-19.
Καλύβια: Φρίκη με παράνομο νεκτροταφείο παιδιών σε σπίτι ιερέα  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
Ελλάδα
Καλύβια: Φρίκη με νεκροταφείο παιδιών και ενηλίκων σε αυλή σπιτιού - Τι απαντά ο ιερέας
Ο πατέρας Γεώργιος μίλησε μάλιστα στο MEGA, εξηγώντας τη δική του… κοσμοθεωρία γύρω από τον κορονοϊό και τα εμβόλια, ενώ απάντησε και στους ισχυρισμούς καταγγέλλουσας περί χάους μέσα στην εκκλησία και «κηρυγμάτων» για τον κορονοϊό που «δεν χρειάζεται εμβολιασμούς».
Παραδέχεται ότι είναι ανεμβολίαστος, ωστόσο ισχυρίζεται πως δεν προτρέπει κανέναν να μην εμβολιαστεί, αλλά και πως «σε μια εκκλησία οι μάσκες και τα εμβόλια είναι περιττά»…
«Εγώ δεν έχω κάνει εμβόλιο και το λέω ευθαρσώς. Δεν έχω κάνει εμβόλιο. Ο ναός είναι μικρός και έρχονται άνθρωποι που είναι το 90% του εκκλησιάσματος κάθε Κυριακή. Δόξα τω Θεώ. Ούτε εγώ ούτε οι άνθρωποι έχουν νοσήσει», ανέφερε ο πατέρας Γεώργιος.
Αφού διευκρίνισε πως πριν σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για τα εμβόλια και αποφασίσει για τον δρόμο που θα ακολουθήσει στην πανδημία, έψαξε και μίλησε με ανθρώπους που ξέρει και εμπιστεύεται, δήλωσε πεπεισμένος πως «κάτι ύποπτο υπάρχει».
Παράλληλα, ο πατέρας Γεώργιος «βλέπει» πίσω από τα νέα κυβερνητικά μέτρα ένα «οργανωμένο σχέδιο με στόχο να κλείσουν οι εκκλησίες», ενώ δεν δίστασε να καλέσει έναν… ομοϊδεάτη του γιατρό, πριν από 10 ημέρες, για να λύσει τις απορίες των πιστών.

«Θα είναι η υγεία που θα φροντίσουμε να ξέρουμε τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε υγιείς. Και να μη χρειαζόμαστε την κάθε Παγώνη, η οποία δεν μας εκπροσωπεί εμάς τους γιατρούς, έτυχε να ψηφιστεί από τους πέντε φίλους της επειδή κανένας γιατρός φυσικά δεν πήγε να ψηφίσει», ισχυρίστηκε ο νευρολόγος Αλέξανδρος Βασάρας.

Ο γιατρός, ο οποίος βγήκε πρόσφατα σε αναστολή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, τάσσεται ξεκάθαρα κατά των εμβολίων, υποστηρίζοντας ότι απώτερος στόχος είναι να γίνουμε πειραματόζωα…

«Ό,τι γίνεται στην Αμερική το ακολουθεί ο κόσμος. Ορισμένες φορές βέβαια τους έχουμε ξεπεράσει όπως έλεγε και η Παγώνη "για να τους ξεπεράσουμε τους Αμερικάνους και να είμαστε μπροστά". Από πότε, μωρή Παγώνη, θέλεις να είμαστε μπροστά εμείς; Σε ποιο πράγμα να είμαστε μπροστά; Έτσι γίνονται κάποια πειράματα», προσθέτει.

Ο αρνητής γιατρός έχει αναλάβει μάλιστα ενεργό δράση, καθώς μοίρασε στους πιστούς ένα φυλλάδιο, με συνταγές και συμβουλές σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει με κορονοϊό.
Από τη μια πλευρά υπάρχουν φάρμακα, ακόμα και αντιβιώσεις, και από την άλλη οδηγίες ακόμα και για τη διατροφή!
«Δεν πίνουμε νερό, ελαχιστότατο, όταν τρώμε 20 λεπτά πριν, και μετά πίνετε νερό όταν το ζητήσει το σώμα σας. Όχι πριν από το μισάωρο. Όχι άσπρο ψωμί και καλύτερα αποφεύγουμε τα λευκά αλεύρια. Προβιοτικά κατσικίσια προϊόντα. Όχι άλλα γαλακτοκομικά. Απαγορεύεται το χοιρινό», αναγράφεται μεταξύ άλλων σε αυτό.
Την ίδια ώρα, μια καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε ένας κύριος που είπε ότι είναι γιατρός και μας έλεγε ορισμένα πράγματα πώς να προστατευτούμε αν έχουμε κορονοϊό και έχουμε πυρετό».
Για τον πατέρα Γεώργιο πάντως, ο συγκεκριμένος γιατρός είναι «ψύχραιμος, συγκροτημένος και σε καμία περίπτωση φανατικός…
«Είναι συγκροτημένος και καθόλου φανατικός. Είπε αρκετά πράγματα, μας είπε ότι το εμβόλιο ενέχει κινδύνους», δήλωσε.
O ίδιος ο νευρολόγος διατρανώνει πως δεν σκοπεύει με τίποτα να κάνει το εμβόλιο για να επιστρέψει στην εργασία του.
«Θα μου πει κάποιος αυτή είναι η άποψη ενός γιατρού, ο οποίος είναι μέσα στο σύστημα το επίσημο και μπορεί και να είναι επικίνδυνο, εγώ δεν μπορώ να κρίνω», σχολίασε ο ιερέας Γεώργιος, ωστόσο η κατάσταση στην εκκλησία του είναι πλέον μη ελεγχόμενη.

«Ο παπάς εξακολουθεί να μη θέλει να μπαίνουμε στην εκκλησία με μάσκες. Μας λέει δεν χρειάζεται να κάνουμε εμβόλια. Είμαστε καλυμμένοι, αφού πάμε στην εκκλησία, από τον Θεό και την πίστη μας», προσθέτει η καταγγέλλουσα.

Την ίδια ώρα, η εκκλησία του Αγίου Σάββα παραμένει ανοιχτή, σύμφωνα με τους κανόνες και τα πιστεύω του πατέρα Γεώργιου, αδιαφορώντας για τα μέτρα κατά του κορονοϊού.
«Εγώ δεν υποδεικνύω σε κανέναν τίποτα. Ο ναός είναι ανοιχτός και μπαίνει όποιος θέλει, όπως θέλει», τόνισε ο πατέρας Γεώργιος κόντρα στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και της επιστημονικής κοινότητας.
«Είμαι ελεύθερος να μην κάνω το εμβόλιο», υπογραμμίζει, σημειώνοντας πως ο γιατρός δεν μίλησε μέσα στον ναό, άλλα στο αρχονταρίκι και δεν χρειάζεται άδεια για αυτό.
«Θέλω να ακούγονται όλες οι απόψεις», ισχυρίστηκε επίσης ο πατέρας Γεώργιος, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του να προσκαλέσει στον ναό κι άλλους ιατρούς που στηρίζουν τα εμβόλια.
«Ως ιερέας απευθύνομαι στη συνείδηση», είπε, ενώ αρνήθηκε πως προσπαθεί να πείσει το ποίμνιό του να μην κάνει το εμβόλιο.
Ερωτηθείς δε για τους χιλιάδες νεκρούς από κορονοϊό, ο πατέρας Γεώργιος δεν δίστασε να απαντήσει με ερώτηση: «Γιατί δεν μιλάτε για τους χιλιάδες νεκρούς από αμβλώσεις;»...
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала