https://sputniknews.gr/20211125/diaitologos-exigei-pos-na-trote-mpeikon-horis-na-vlapsete-tin-ygeia-sas-20606594.html
Διαιτολόγος εξηγεί πώς να τρώτε μπέικον χωρίς να βλάψετε την υγεία σας
Διαιτολόγος εξηγεί πώς να τρώτε μπέικον χωρίς να βλάψετε την υγεία σας
Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι το μπέικον μπορεί να είναι επιβλαβές για όσους πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι... 25.11.2021, Sputnik Ελλάδα
2021-11-25T04:57+0200
2021-11-25T04:57+0200
2021-11-30T17:44+0200
τρόφιμα
διατροφή
υγεία
μπέικον
καρδιά
βιταμίνη d
βιταμίνες
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/0b/18/20606800_0:50:960:590_1920x0_80_0_0_a7969bdcec5c04bb10237fdac7041be5.jpg
Η διαιτολόγος Αναστασία Γιεγκόροβα εξηγεί ότι, σε αντίθεση με τη λαϊκή πεποίθηση, το μπέικον μπορεί να είναι ευεργετικό όπως κάθε τροφή πλούσια σε ζωικά λίπη, καθώς ξεχωρίζει για τις υψηλές ποσότητες των λεγόμενων απαραίτητων λιπαρών οξέων ελαϊκό, λινολεϊκό, λινολενικό και παλμιτικό κοινώς γνωστό ως βιταμίνη F.«Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Α, D και E και καροτίνες», προσθέτει η Γιεγκόροβα.Τι πρέπει να προσέχετεΩστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό το τρόφιμο μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία σας. Η διαιτολόγος προειδοποιεί ότι είναι πάντα απαραίτητο να το καταναλώνετε με μέτρο: ενώ ένα κομμάτι μπέικον μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα σάς αποφέρει μόνο οφέλη, αν το καταναλώνετε καθημερινά είναι πραγματικά ανθυγιεινό.«Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι ή πάσχουν από καρδιαγγειακά προβλήματα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την κατανάλωσή του, καθώς εμπεριέχει πολλές θερμίδες και επίσης πολύ εύκολο να υπερκαταναλωθεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πλήρη απαγόρευση, αλλά σημαντική μείωση», καταλήγει η Γιεγκόροβα.
https://sputniknews.gr/20210924/pos-to-mpeikon-meionei-ton-kindyno-gia-karkino-toy-paheos-enteroy-18138772.html
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2021
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e5/0b/18/20606800_54:0:907:640_1920x0_80_0_0_1483b94d125b2fcd14bc73269598b693.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
τρόφιμα, διατροφή, υγεία, μπέικον, καρδιά, βιταμίνη d, βιταμίνες
τρόφιμα, διατροφή, υγεία, μπέικον, καρδιά, βιταμίνη d, βιταμίνες
Διαιτολόγος εξηγεί πώς να τρώτε μπέικον χωρίς να βλάψετε την υγεία σας
04:57 25.11.2021 (Ανανεώθηκε: 17:44 30.11.2021) Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι το μπέικον μπορεί να είναι επιβλαβές για όσους πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Διατροφολόγος εξηγεί στο Sputnik πώς μπορείτε να το καταναλώσετε χωρίς να θέσετε την υγεία σας σε κίνδυνο.
Η διαιτολόγος Αναστασία Γιεγκόροβα εξηγεί ότι, σε αντίθεση με τη λαϊκή πεποίθηση, το μπέικον μπορεί να είναι ευεργετικό όπως κάθε τροφή πλούσια σε ζωικά λίπη, καθώς ξεχωρίζει για τις υψηλές ποσότητες των λεγόμενων απαραίτητων λιπαρών οξέων ελαϊκό, λινολεϊκό, λινολενικό και παλμιτικό κοινώς γνωστό ως βιταμίνη F.
«Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Α, D και E και καροτίνες», προσθέτει η Γιεγκόροβα.

24 Σεπτεμβρίου 2021, 06:57
Τι πρέπει να προσέχετε
Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό το τρόφιμο μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία σας. Η διαιτολόγος προειδοποιεί ότι είναι πάντα απαραίτητο να το καταναλώνετε με μέτρο: ενώ ένα κομμάτι μπέικον μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα σάς αποφέρει μόνο οφέλη, αν το καταναλώνετε καθημερινά είναι πραγματικά ανθυγιεινό.
«Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι ή πάσχουν από καρδιαγγειακά προβλήματα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την κατανάλωσή του, καθώς εμπεριέχει πολλές θερμίδες και επίσης πολύ εύκολο να υπερκαταναλωθεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πλήρη απαγόρευση, αλλά σημαντική μείωση», καταλήγει η Γιεγκόροβα.