Διαιτολόγος εξηγεί πώς να τρώτε μπέικον χωρίς να βλάψετε την υγεία σας

μπέικον - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.11.2021
Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι το μπέικον μπορεί να είναι επιβλαβές για όσους πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Διατροφολόγος εξηγεί στο Sputnik πώς μπορείτε να το καταναλώσετε χωρίς να θέσετε την υγεία σας σε κίνδυνο.
Η διαιτολόγος Αναστασία Γιεγκόροβα εξηγεί ότι, σε αντίθεση με τη λαϊκή πεποίθηση, το μπέικον μπορεί να είναι ευεργετικό όπως κάθε τροφή πλούσια σε ζωικά λίπη, καθώς ξεχωρίζει για τις υψηλές ποσότητες των λεγόμενων απαραίτητων λιπαρών οξέων ελαϊκό, λινολεϊκό, λινολενικό και παλμιτικό κοινώς γνωστό ως βιταμίνη F.
«Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Α, D και E και καροτίνες», προσθέτει η Γιεγκόροβα.
Μπέικον - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.09.2021
Πώς το μπέικον μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου

Τι πρέπει να προσέχετε

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό το τρόφιμο μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία σας. Η διαιτολόγος προειδοποιεί ότι είναι πάντα απαραίτητο να το καταναλώνετε με μέτρο: ενώ ένα κομμάτι μπέικον μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα σάς αποφέρει μόνο οφέλη, αν το καταναλώνετε καθημερινά είναι πραγματικά ανθυγιεινό.
«Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι ή πάσχουν από καρδιαγγειακά προβλήματα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την κατανάλωσή του, καθώς εμπεριέχει πολλές θερμίδες και επίσης πολύ εύκολο να υπερκαταναλωθεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πλήρη απαγόρευση, αλλά σημαντική μείωση», καταλήγει η Γιεγκόροβα.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала