Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εκκλησιαστικά παιχνίδια: Ποιοι επικροτούν «παρακολουθήσεις και εκβιασμούς μητροπολιτών»;

CC0 / Pixabay / Καμπάνες σε εκκλησία
Καμπάνες σε εκκλησία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.11.2021
Βρείτε μας
Περισσότερες είναι οι φωνές που σταδιακά ακούγονται απέναντι στον κλοιό που δημιουργεί ο δυτικός κόσμος γύρω από την εκκλησία και την ορθόδοξη πίστη.
Η Εκκλησία δεν έχει τη φωνή που της αναλογεί στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Όμως η υποταγή της επετεύχθη με «μεθοδικό τρόπο».
Αυτό υποστηρίζει στο Sputnik o Αντώνης Μποσνακούδης, αναλυτής και εκπρόσωπος Τύπου του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ.) εκφράζοντας τις ανησυχίες του για την «υγειονομική παρέμβαση των κυβερνήσεων και για την Εκκλησία που την ευλογεί».
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ο έλεγχος στην εκκλησία δεν είναι κάτι καινούριο και μεθοδεύεται προσεκτικά εδώ και χρόνια.
«Δεν είναι λίγοι οι ιερείς βρίσκονται υπό καθεστώς εκφοβισμού και εκβιασμού ενώ κάποιοι υποτάσσονται με εθελοδουλία στην εξυπηρέτηση αντιχριστιανικών και ανθελληνικών συμφερόντων με στόχο την υποταγή των αναδυόμενων δυνάμεων της Ανατολής στη δυτική σφαίρα επιρροής» υπογραμμίζει.
Και προσθέτει:
«Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, που αιματοκύλισε την Ουκρανία το 2014, με τις ενέργειες του, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο καθεστώς υποτέλειας της Εκκλησίας στη χώρα μας. Πρόκειται για το ίδιο αμερικανικό κατεστημένο που ακόμα και μετά την αλλαγή Προέδρου, κατόρθωσε να επιβάλει μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία έναν διχασμό σχετικά με την αποδοχή της κατασκευής ψευδοαυτοκέφαλης ορθόδοξης εκκλησίας στην Ουκρανία, ενώ υπήρχε ήδη Ορθόδοξη Εκκλησία. Το ίδιο κατεστημένο που προσπαθήσει να φιμώσει τις φωνές των αντιφρονούντων μέσα στην Εκκλησία της Ελλάδας».
Παράλληλα εκφράζει τη δυσαρέσκεια του επειδή υπάρχει και ένα βιβλίο που «στην ίδια γραμμή, επικροτεί παρακολουθήσεις, εκφοβισμούς και εκβιασμούς μητροπολιτών και που επικαλείται υπηρεσίες ασφαλείας, το οποίο γράφτηκε από την αιχμή του δόρατος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον Αλέξανδρο Μασσαβέτα».
Αν και το βιβλίο βγήκε λίγο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο κ. Μποσνακούδης, μας εξηγεί ότι φαίνεται ξεκάθαρα η υποτέλεια της εκκλησίας «απέναντι σε υγειονομικές παρεμβάσεις και μέτρα που δεν έχουν λογική, καθώς η εκκλησία υποτάχθηκε νωρίτερα στα συμφέροντα αναγνωρίζοντας αυτοκεφαλίες. Άρα δεν υπάρχει ισχυρή φωνή αντίστασης».
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Επιφάνιος της Ουκρανίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.01.2021
Κόσμος
Δύο χρόνια από την ουκρανική αυτοκεφαλία: «Η διαίρεση του ορθόδοξου κόσμου παραμένει»

Το απόσπασμα του βιβλίου που προκάλεσε οργή

Ένα από τα σημεία του βιβλίου που προκάλεσε οργή, είναι το ακόλουθο απόσπασμα από το βιβλίο «η Τρίτη Ρώμη»:
«Ειδικά το ενδεχόμενο ανάρρησης στον αρχιεπισκοπικό θρόνο μητροπολίτη που ταυτίζεται με τις θέσεις της Μόσχας το αποκλείουν κατηγορηματικά πηγές με καλή γνώση της εθνικής πολιτικής ασφαλείας. Οι πηγές αυτές επισημαίνουν πως ένα τέτοιο σενάριο "αντίκειται στο εθνικό συμφέρον" και δεν πρόκειται να επιτραπεί. Δεδομένου μάλιστα του ατελούς του χωρισμού Εκκλησίας και κράτους στην Ελλάδα, η παρέμβαση του κράτους προκειμένου να αποτρέψει κάτι που θεωρεί βλαπτικό για τα συμφέροντά του είναι πολύ εύκολη».
Στην ίδια σελίδα αναγράφεται:

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν στενά κάθε κίνηση των μητροπολιτών εκείνων που είναι γνωστό πως τρέφουν φιλοδοξίες για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Οποιοσδήποτε έχει εκφράσει φιλορωσικές θέσεις είτε θα εξαναγκαστεί εγκαίρως να μην υποβάλει υποψηφιότητα είτε να την αποσύρει, αν ποτέ υποβληθεί. Εν ανάγκη θα εξαντληθεί κάθε μέσο πίεσης» τονίζουν απερίφραστα οι εν λόγω πηγές.

© Φωτογραφία : ScreenshotΑπόσπασμα από το βιβλίο "Τρίτη Ρώμη"
Απόσπασμα από το βιβλίο Τρίτη Ρώμη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
Απόσπασμα από το βιβλίο "Τρίτη Ρώμη"
Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας, από το απόσπασμα φαίνεται ότι υπάρχει μια κατάσταση «ανεξέλεγκτων παρεμβάσεων μέσα στην Εκκλησία ακόμα και από το ίδιο το κράτος, ειδικά στην περίπτωση αυτή για την εκλογή ανθρώπων στα ανώτατα ιερατικά αξιώματα».
«Τα συμφέροντα επιτάσσουν μητροπολίτες που δεν θα είναι ανεξάρτητοι, αλλά θα είναι ελεγχόμενοι από τον δυτικό κόσμο, ώστε να μην λάβουν αξιώματα οι ιερείς που θέλουν κανονικές σχέσεις με τη ρωσική Εκκλησία» καταλήγει.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала