Γιατροί αποκαλύπτουν μία σπάνια συνέπεια στην υγεία από τον κορονοϊό

© Φωτογραφία : CC0Κορονοϊός (Καλλιτεχνική αναπαράσταση)
Κορονοϊός (Καλλιτεχνική αναπαράσταση) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.11.2021
Οι Ρώσοι γιατροί Κριουτσκόφ και Ζεμτσουγκόφ ανέφεραν μια σπάνια συνέπεια της COVID-19.
Οι άνθρωποι μετά την ανάρρωση από την COVID-19 μπορεί να υποφέρουν από εμβοές, προειδοποίησαν οι γιατροί που έδωσαν συνέντευξη τον ιστότοπο Ura.ru.
Ο ανοσολόγος, διδάκτωρ ιατρικών επιστημών Νικολάι Κριουτσκόφ ανέφερε ότι υπάρχουν δύο αιτίες που προκαλούν τέτοιες παθήσεις. Η πρώτη είναι η επίδραση στο νευρικό σύστημα.
«Γνωρίζουμε ότι επηρεάζεται το οσφρητικό νεύρο, δηλαδή αλλάζει η αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης. Εάν επηρεαστεί και το ακουστικό νεύρο, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και για το οσφρητικό» εξήγησε ο ανοσολόγος.
Η δεύτερη αιτία είναι ο σχηματισμός θρόμβων αίματος και η πήξη του αίματος.
Θρόμβωση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.11.2021
Γιατρός αποκάλυψε πώς μπορούμε να αποφύγουμε τη θρόμβωση μετά τον κορονοϊό
«Εξαιτίας της δημιουργίας της μικροθρόμβωσης και της συστηματικής φλεγμονής μπορεί να επηρεάζεται ο εγκέφαλος» επισήμαινε ο Κριουτσκόφ.
Κατά την άποψη του γιατρού μπορεί να εμφανιστεί διάχυτη ισχαιμία που επηρεάζει όχι μόνο την ακουστική περιοχή του εγκεφάλου του ανθρώπου, αλλά ολόκληρο τον εγκέφαλό του.
Ο ειδικός στις λοιμώξεις, διδάκτωρ ιατρικών επιστημών Βλαντισλάφ Ζεμτσουγκόφ, με τη σειρά του, σύγκρινε την επίδραση της λοίμωξης COVID-19 στις νευρικές απολήξεις με τα προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα ενός αυτοκινήτου. Όταν δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα καλωδίωσης του συναγερμού, τότε οι αισθητήρες κινδύνου θα αναβοσβήνουν άσκοπα.
Στον ανθρώπινο οργανισμό παρατηρούνται παρόμοιοι μηχανισμοί. Ο ειδικός επισήμανε ότι λόγω βλάβης στις νευρικές απολήξεις διαταράσσεται η λειτουργία των αισθητηρίων οργάνων και ως αποτέλεσμα άνθρωποι που ανέρρωσαν από την λοίμωξη COVID-19 μυρίζουν περίεργες οσμές ή ακούνε διαφορετικούς ήχους.
Τεστ που αναπτύχθηκε στο ρωσικό κέντρο Vector για να εντοπιστεί το RNA του κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.07.2021
COVID διαρκείας: Πάνω από 200 συμπτώματα μπορεί να εμφανίσουν όσοι νοσήσουν - Τι αποκάλυψε έρευνα
Κατά την άποψη των ειδικών, είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από την COVID-19 αλλά παρατηρούν διάφορες συνέπειες να απευθύνονται σε γιατρούς, επειδή τέτοια προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με ειδική φαρμακευτική αγωγή.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала