Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Merck: «Έπεσε» η αποτελεσματικότητα του χαπιού κατά του κορονοϊού - Τα νέα δεδομένα

© AP Photo / Mel EvansΤο σήμα της φαρμακευτικής εταιρείας Merck
Το σήμα της φαρμακευτικής εταιρείας Merck - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.11.2021
«Έπεσε» η αποτελεσματικότητα του χαπιού κατά του κορονοϊού της Merck. Χαμηλότερη αποτελεσματικότητα στη μείωση του κινδύνου νοσηλείας και θανάτων.
Η Merck & Co δήλωσε την Παρασκευή πως τα νεότερα δεδομένα από τη μελέτη του πειραματικού της χαπιού κατά του κορονοϊού έδειξαν χαμηλότερη αποτελεσματικότητα στη μείωση του κινδύνου νοσηλείας και θανάτων, σε σχέση με προηγούμενη ανάλυση.
Η αποτελεσματικότητα «έπεσε» στο 30%, σε σχέση με το περίπου 50% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.
Η φαρμακοβιομηχανία είχε δημοσιεύσει προκαταρκτικά στοιχεία τον Οκτώβριο, τα οποία έδειχναν μία μείωση κατά περίπου 50% των νοσηλειών και των θανάτων σε 775 ασθενείς. Το νέο ποσοστό την Παρασκευή βασίζεται σε δεδομένα από περισσότερους από 1.400 ασθενείς.
Η εταιρεία είπε ότι τα δεδομένα για το φάρμακο molnupiravir υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), πριν από τη συνάντηση των ειδικών συμβούλων της την Τρίτη.
Παράλληλα, μία προγραμματισμένη ενδιάμεση ανάλυση των δεδομένων τον περασμένο μήνα έδειξε πως το 7,3% αυτών που έλαβαν molnupiravir δύο φορές την ημέρα για πέντε ημέρες νοσηλεύονταν, αλλά κανένας δεν πέθανε 29 ημέρες μετά τη θεραπεία.
Γιατρός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.11.2021
Ελλάδα
Η μετάλλαξη Μποτσουάνας φέρνει πανικό: «Ίσως έχουμε καινούργιο ιό» - Γιατί προκαλεί τόση ανησυχία
Στα επικαιροποιημένα δεδομένα, το 6,8% όσων έλαβαν molnupiravir νοσηλεύτηκαν και ένα άτομο πέθανε, ενώ η ομάδα εικονικού φαρμάκου είχε ποσοστό νοσηλείας 9,7%.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την προηγούμενη Πέμπτη ότι ενδέχεται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες αν θα εγκρίνει το χάπι της Merck για τον κορονοϊό.

«Ο ΕΜΑ θα αξιολογήσει τα οφέλη και τους κινδύνους του Lagevrio [ένα άλλο όνομα της ουσίας μολνουπιραβίρη που περιέχει το φάρμακο] σε μειωμένο χρόνο και ίσως εκδώσει την εκτίμησή του μέσα σε εβδομάδες, αν τα δεδομένα που έχουν υποβληθεί είναι επαρκή και ολοκληρωμένα» ανέφερε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала