Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ολλανδία: Απαγόρευση πτήσεων από τη Νότια Αφρική λόγω της νέας μετάλλαξης

© Φωτογραφία : Facebook/maastrichtaachenairportΔιάδρομος προσγείωσης - απογείωσης στο αεροδρόμιο του Μάαστριχτ
Διάδρομος προσγείωσης - απογείωσης στο αεροδρόμιο του Μάαστριχτ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.11.2021
Η Ολλανδία υπό τον φόβο της μετάδοσης της μετάλλαξης της Μποτσουάνας, προχωρά σε απαγόρευση πτήσεων από την Νότια Αφρική.
Σε απαγόρευση πτήσεων από τη Νότια Αφρική λόγω της νέα μετάλλαξης της COVID-19, τη μετάλλαξη της Μποτσουάνας, προχωρά η Ολλανδία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Hugo de Jonge.
Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 12:00 τοπική ώρα (11:00 GTM). Όσοι επιβάτες θα φτάσουν στην Ολλανδία από τη Νότια Αφρική πριν από αυτή την ώρα θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.
Επιπλέον, η Νότια Αφρική προστέθηκε στη λίστα των χωρών με υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

Νέα μέτρα σε ολόκληρη την Ευρώπη

Ολόκληρη η Ευρώπη πλέον «οχυρώνεται» απέναντι στην μετάλλαξη της Μποτσουάνας και πολλές χώρες έχουν ήδη σταματήσει να δέχονται πτήσεις από αφρικανικές χώρες.
Γιατρός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.11.2021
Ελλάδα
Η μετάλλαξη Μποτσουάνας φέρνει πανικό: «Ίσως έχουμε καινούργιο ιό» - Γιατί προκαλεί τόση ανησυχία
Ανάμεσά τους και η Ελλάδα, που προχώρησε στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αποτροπή της εισαγωγής αυτής της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού στη χώρα.
Αναλυτικά ισχύουν τα εξής μέτρα:
Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την xώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.
Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).
Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала